2022.10.04. 17:25:00 8234 269

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Mérleg csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Mérlegek az élet minden területén szeretnek a szemükre hagyatkozni, természetesnek is mondható ez, hiszen ők a művészetek nagy rajongói! Nem csoda tehát, ha a gasztronómiai kalandozásaik során is előnyben részesítik a látványban is ínycsiklandó ételeket. Együnk velük együtt valami szépet és finomat!

Babfőzelék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babfőzelék

Mignonok, kosárkák, és egyéb falatkák szerepelnek az aktuális csillagjegy álombeli süteményes tálján, mivel ők inkább többféléből kérnek kóstolót, hogy minél több ízélményük lehessen. Egyéb fogások terén pedig a rafinált receptek állnak hozzájuk közelebb.

Indiai babfőzelék

Hozzávalók:

2 ek. vaj
1 konzerv curry szószos fehérbab
2 közepes db vöröshagyma
1 tk. római kömény
1 kk. koriandermag
1 kk. mustármag
1 kk. kurkuma
450 gr konzerv paradicsom
3 dl joghurt
só ízlés szerint

Elkészítés:

A felhevített vajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórunk a római köménnyel és az összezúzott koriandermaggal. A mustármagot, valamint a kurkumát is ekkor adjuk hozzá, és addig sütjük tovább, amíg illatozni kezdenek a hozzáadott fűszerek. Immár felönthetjük a konzerv paradicsommal.
Amikor a paradicsom felmelegedett és veszített egy kicsit a nedvességtartalmából, keverjük bele a serpenyőbe a babot és a joghurtot is!
Miután mindent összefőztünk, a saját ízlésünknek megfelelően sózzuk meg az elkészült főzeléket. Tálaláskor kicsit megdíszíthetjük az ételt, mégpedig úgy, hogy apróra vágott újhagymát szórunk a tetejére.

Túrós linzer

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
20 dkg margarin
30 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
5 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:

A nedves és a száraz hozzávalókat egymással jól elkeverjük, majd összegyúrjuk, és bő fél órára a hűtőbe rakjuk.
Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk az enyhén belisztezett nyújtódeszkán. Kiszúróformával szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat.
A kiszúrt darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 170 °C -ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt linzereket a felmelegített tortabevonót tetszőleges módon rácsorgatjuk.

Tipp: Fehércsokival is boríthatjuk, majd apróra vágott diót, mandulát vagy színes cukorkákat is szórhatunk a tetejükre!

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...