2022.01.04. 17:25:00 9529 298

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Bak csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új év, új asztrológiai sorozat! 2022-ben, az adott hónapban uralkodó csillagjegynek fogunk - újabb kategóriában - receptet ajánlani. A négy hetente jelentkező sorozatunkban ráadásul nem is egy recept lesz olvasható, hanem rögtön kettő! Benne vagytok? Kezdjük is el a sort az aktuális zodiákus jeggyel, ami nem más, mint a Bak.

Csésze kávé a Bak jelével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csésze kávé a Bak jelével

Ha Bak vagy, az életben és az élelem tekintetében is az egyszerű, praktikus dolgokra vágysz. Így nem is kell más, mint egy finom, gyors főétel, amit könnyű elkészíteni

Kókuszkrémes zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

1,2 kg zöldborsó
1 ek. vaj
3+1 ek. napraforgó olaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
3 dl alaplé
2 dl kókuszkrém
2 csokor petrezselyem
só, bors, chili
2 pár virsli

Elkészítés:

A vajat és az olajat közepes lángon összeolvasztjuk, majd beleöntjük a felkockázott hagymát, sózzuk és pároljuk 3-4 percig.
Reszelt gyömbért és zúzott fokhagymát adunk hozzá, további fél percet pirítjuk. Hozzátesszük a borsót, majd felöntjük az alaplével, és forrástól számított 6-8 percig főzzük.
A főzelék egyharmadát a petrezselyemmel összepürésítjük, majd visszakeverjük a többihez. Végül besűrítjük a kókuszkrémmel, és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, hogy megpiríthassuk a karikára vágott virslit, amit chilivel fűszerezünk.

A klasszikus ételek mellett a desszertek is tökéletesen megfelelnek az ízlésednek, pl. a palacsinta, valamilyen kekszes édesség, bár nem nem mondasz nemet egy könnyű piskótára vagy rétesre sem. Az abszolút nyerő édesség pedig csokit is tartalmaz.

Oreos-csokoládés pite

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg vaj
50 db oreo keksz

A krémhez:

200 g étcsokoládé
250 g krémsajt
1 cs. pudingpor
2 dl tej
2 dl habtejszín

A tetejére:

4 db tojásfehérje
4 ek. cukor
1 tk. napraforgó olaj

Elkészítés:

A kekszek közepéből kaparjuk ki a krémet, majd a tallérokat daráljuk le apróra. A felolvasztott vajat adagoljuk hozzá a darált kekszhez. Összedolgozás után egyengessük el a sütőformában úgy, hogy peremet is kapjon. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát tegyük hűtőbe.

A darabokra tört csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd keverjük a krémsajthoz. Egy másik tálban keverjük krémesre a pudingport a tejjel és a tejszínhabbal. A két krémet óvatosan keverjük össze. Ezután a kekszes alapra kenjük rá. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, amíg készül a tojáshab.

Verjük fel a tojásfehérjét keményre gőz felett, adjuk hozzá fokozatosan a cukrot és az olajat. Kb. 8-10 perc alatt lesz kész. Habzsákba töltve tetszés szerint díszítjük vele a torta tetejét. Utolsó simításként karamellizáló pisztollyal vagy sütőben pirítsuk meg a hab tetejét.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...