2022.05.02. 14:21:15 6713 224

Zsíros a bőröd? – Ezért lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg télen inkább a száraz, addig tavasszal, nyáron, a jó idő megjelenésével a zsíros arcbőr okozhat nagyobb problémát. Hogyan tüntessük el? Miért csillog? Mit kenjek rá, hogy matt legyen? És úgy egyáltalán: miért zsíros az én arcbőröm? 5 lehetséges okot mondunk rá!

Zsíros arcbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsíros arcbőr

Ha ismered a zsíros bőr okát, talán a megoldást is könnyebben megtalálod rá!

  • Hanyagolod a használatát? Kerülöd a hidratálókrém használatát, mert azt gondolod, úgy majd kevésbé zsírosodik a bőröd? Rossz elgondolás! Hidratálásra, nedvességre minden bőrtípusnak szüksége van, így a zsírosodásra hajlamosnak is! Szerezz be a bőrtípusodnak megfelelő krémet és használd rendszeresen!

  • Azért a higiéniával is túlzásba lehet esni… Reggel és este, esetleg napközben, ha sminket szeretnél felvinni, fontos, hogy tiszta legyen az arcbőröd. Ám egyébként, ha a gyakori arcmosással szeretnéd orvosolni a zsíros bőr problémáját, csak szólunk: pont az ellenkező hatást fogod elérni! Minden mosakodásnál eltünteted azt a vékony filmréteget, amelyet a faggyúmirigyeid termelnek, hogy védjék a bőrödet. Minél gyakrabban mosod le ezt a réteget, annál jobban ösztönzöd a bőröd, hogy termeljen még zsírt, még és még. Így aztán legkevésbé sem lesz matt a bőröd!

  • Jóból is megárt a sok! Napozni jó, a napfény jó és egészséges. Persze, csak megfelelő körülmények között, nem túlzásba esve a barnulással. Napközben húzódj árnyékba és használj napvédőt, hogy elkerüld bőröd túlzott zsírosodását.

  • Túl erős védekezésre ösztönzöd a bőröd. Bizony, méghozzá azzal, hogy túl ritkán cserélsz ágyneműt. Ilyenkor a párnádon felhalmozó sminkmaradék, izzadtság és elhalt hámsejtek miatt bőröd fokozott védekezésre kapcsol, még több zsírt termel a bőröd felszínén lévő olajos réteg eléréséhez, megtartásához. Cseréld az ágyneműt 1-2 hetente, hogy elkerüld a zsíros bőrt.

  • Túl sok az alkohol! Bizony, méghozzá az arclemosódban. Ezzel hasonló hatást fogsz elérni, mint a gyakori arcmosással: minél magasabb az alkoholtartalma egy-egy ilyen szernek, annál inkább zsírosodásra ösztönzi majd a bőröd.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.