2015.01.06. 20:03:31 9213 32

Zene lazításhoz, munkához és migrénre is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zene bizonyítottan terápiás hatású. Persze nem mindegyik fajtáját éljük meg pozitív ingerként. Ha a muzsika túl hangos vagy "zajos", akkor elterelheti a figyelmünket, és gyengítheti a koncentrációt. Itt van pár ötlet, mit hallgass, ha csak úgy lazítanál egyet, tanulnál, dolgoznál vagy fáj a fejed.

Zenehallgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zenehallgatás

A klasszikus zene és az úgy nevezett meditációs zenék hozzájárulhatnak a szervezetben a stressz szint csökkenéséhez, ellazulhatnak az izmok, lassulhat a légzés üteme és a szívverés, növelheti az endorfin szintet, így csökkenhet a fájdalom is. Arról nem is beszélve, hogy pozitív érzelmeket és gondolatokat generálhat. Magyarul hozzájárulhat az áhított gyógyuláshoz, a tanuláshoz, a koncentrációhoz, a fájdalom csökkentéshez és a relaxációhoz is. Íme néhány tipp, mit hallgass!

Zene relaxációhoz

Zene tanuláshoz

Zene munkához

Zene fejfájásra és migrénre

Forrás: emedexpert.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Milyenné válhat az életünk az AI korában?

Mindaz, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még csak a sci-fi regények lapjain olvashattunk, úgy fest, kezd realizálódni. Ez a jelenség sokakat megdöbbent, még többeket pedig elgondolkodtat.