2017.07.11. 10:29:25 12419 326

Yotengrit, ismerd meg utolsó rábaközi táltosunk hagyatékát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Életének utolsó éveiben volt szerencsém találkozni Máté Imre bácsával, aki az ősi kultúránk egy szeletét, szellemi hagyatékát, a rábaközi táltosok (korabeli egyetemeken is tanuló orvosok) tudását őrizte meg nekünk.

Sámándob - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sámándob

A találkozó során Imre bácsi kedélyesen elbeszélgetett velünk. Mesélt arról, hogyan találta meg útját a sámánisztikus gyógyászatban, majd a gyógyításhoz használt táltos dobon is játszott nekünk. Hihetetlen élmény volt ilyen bölcs ember gondolatait hallgatni. Egy keveset átadnék most ősi magyar vallásunkból, amit Yotengritnek neveznek.

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! A szeretet minden jó eredete.”

A Yotengrit tanai örök érvénnyel bírnak, így a jelenlegi, zűrzavaros világunkban is könnyedén megérinthetik a lelkünket. Máté Imre bácsa örökül az alábbiakat hagyta ránk:

1. „Közelebb köll vinni az emberekhez a tant!”

A szellemiség alapkövei a belső rend, a csend és az egyensúly. Mindezt pedig úgy alakíthatjuk ki önmagunkban, hogy hiteles példával és erőltetés nélkül követendővé válunk a környezetünkben.

2. „Meg kell tölteni a kancsót vízzel!”

Mindaddig nem lesz általános rend és béke, míg a női minőség vissza nem kapja eredeti helyét. A nőknek tényleg egyenrangúvá kell válnia a férfiaknak. Az sem megoldás, ha a férfiak uralta világot megdöntve a nők válnak vezetőkké! A tényleges partnerség a kulcs.

3. „Összefogást kell teremteni!”

Biztosan téged is idegesít, hogy a magyarok bármikor és bármi miatt képesek egymás torkának ugrani. Ám nem az egyének lennének a fontosak, hanem a közösség, amit átmeneti érdekazonossággal és önzetlenséggel érhetünk el az ítélkezés helyett. A nemzeti összetartozás érzését kell megteremtenünk úgy, hogy mindvégig szeretettel fordulunk mások felé is.

4. „Át kell vinni a Yotengritet a Fénybe!”

Csiszold magad, hogy tudatosabb életet élhess! Próbáld minél többször a szeretet, az elfogadás útját választani, és vidd el minél több emberhez az ősi bölcseletet. A táltosok hagyományának szerves része volt a 3 ágból álló gyógyászat: növényi és állati termékeken alapuló gyógyászat, egyénenkénti életmód kialakítása és szellemgyógyászat (hangterápia). Az ezzel foglalkozókat arvisoknak nevezték.

Máté Imre bácsa az általa birtokolt hatalmas tudást szerencsére feljegyezte az utókor számára iránymutatásként, amit kis keresgélés árán te is megtalálhatsz, ha további részletekre vagy kíváncsi ebben a gyönyörű témában.

Forrás: yotengrit.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!