2019.12.30. 17:17:32 8133 240

Vizsgálat indul Romániában a műtét közben lángra lobbant beteg ügyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított vizsgálatot Romániában az ügyészség annak páciensnek az ügyében, aki súlyosan megégett egy nyolc nappal ezelőtti műtét közben, s aki azóta belehalt sérüléseibe.

Műtét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műtét

Az ügyészséggel párhuzamosan a román egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az érintett bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban - közölte hétfőn a szaktárcát vezető Victor Costache.

A december 22-én történt baleset csak az elmúlt napokban került nyilvánosságra. Az ügyészségi vizsgálat azt követően indult meg, hogy vasárnap este elhunyt a bőrfelülete negyven százalékán másodfokú égést elszenvedő páciens.

A 66 éves nőt hasnyálmirigyrákkal műtötték, előbb december 13-án, majd, amikor kilenc nappal később belső vérzést észleltek nála, az orvosok újabb sürgősségi sebészeti beavatkozásnak vetették alá. Ekkor történt a baleset. Amint a kórház közölte: a páciens allergiás volt a műtétek során általánosan használt fertőtlenítő szerekre, ezért a műtét előtt egy olyan, alkohol tartalmú fertőtlenítő szerrel mosták le a bőrét, amelyet a műtőorvosok bemosakodásánál szoktak használni. Ez a fertőtlenítő szer gyulladt meg, amikor a műtétet végző orvos elektromos szikével felnyitotta a beteg testét.

Victor Costache egészségügyi miniszter a hétfői kormányülés előtt elmondta: az ellenőrző testület jelentése a jövő hét elejére készül el, de már az előzetes jelentés súlyos rendellenességeket tárt fel Bukarest egyik legnagyobb kórházában. A miniszter hozzátette: mindent megtesz annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő ehhez hasonló, felháborító esemény.

A romániai sajtó két napja foglalkozik a műtőasztalon megégett beteg ügyével, azzal vádolva a kórházat, hogy megpróbálta eltussolni az ügyet. A tragédiát Emanuel Ungureanu parlamenti képviselő, a kormányt a parlamentben támogató Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egészségügyi szakpolitikusa hozta nyilvánosságra. Ő tette az ügyben az ügyészségi feljelentést is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...