2022.08.10. 12:20:00 6490 243

Vissza az iskolapadba, így készüljetek fel rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek már szomorúan vágják a centit, amikor a tanévzáró és a könyvek meg füzetek bekötése kerül szóba. A felnőttek többsége is némi csalódottsággal gondol a tanévkezdésre, hiszen az egyet jelent az idén döbbenetesen melegre sikeredett nyár végével.

Felkészítés beszélgetéssel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felkészítés beszélgetéssel

Abban minden szülő egyetért, hogy a minőségi oktatás nagyon fontos része gyermeke életének, azonban arra is gondot kell fordítani, hogy az iskola ne legyen rémálom a tanulók számára. Az évkezdés sokszor nagy stresszt jelent a gyerekeknek, főként, ha teljesen felkészületlenül éri őket a nyáriszünet hirtelen befejeződése.

Hogyan készítsük fel a gyerekeket az iskolakezdésre?

Beszélgetés és közös tervezgetés, ennyi a dolog nyitja. Viszont rengeteg dolgot kell átbeszélni ahhoz, hogy minden minél zökkenőmentesebben menjen majd szeptember elseje után, így nem árt elkezdenünk ezeket a felkészítő beszélgetéseket, hogy aztán néhány ismétlés után megbizonyosodhassunk róla, hogy gyermekünk valóban tudatában van a fontos tudnivalóknak.

Mit beszéljünk át a gyerekkel (és a többi családtaggal)?

Készítsük fel a családot arra, hogy a nyári késze kuszaság után ismét szigorúbb menetrend fog beköszönteni és beszéljük át a heti menetrendet. Hívjuk fel a figyelmet a megfelelő hosszúságú alvásra, hiszen fáradtan nehezebb lesz teljesíteni az iskolában.
Az ébredés ideje mellett jó előre állapodjunk meg a nyugovóra térés időpontjáról is. Emellett az iskolába, majd az esetleges különórákra és onnan visszajutás is kardinális kérdéskör, hiszen az időmenedzselés mellett a gyerekek biztonságos utaztatása szintén létkérdés.

Idejében szerezzük be vagy cseréljük le az iskolai eszköztárat!

Haladjunk a nagytól a kisebb dolgok felé! Mindennek a kerete az iskolatáska, aminél nem lehet szempont az olcsóság! Inkább a praktikum és az ár-érték arány legyen döntő a kiválasztásakor.
A minőségi alapanyagokból készülő hátizsákok nemcsak tartósak, de gerincbántalmakat is megelőzhetünk a tökéletesen kialakított darabbal. A többi tanszer meglétét az éppen aktuálissá váló tananyag tükrében érdemes végig venni. Kevesen gondolnak rá, de nem árt egy plusz füzet rendszeresítése, amelyik állandóan a táskában lehet, hogy szükség esetén jegyzetelni lehessen bele.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...