2016.12.06. 08:06:32 9060 280

Virtuózok - Abszolút győztes lett New Yorkban Wendler Enikő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Wendler Enikő fuvolista, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató második szériájának versenyzője lett az abszolút győztese a VIVO International Music Competition elnevezésű megmérettetésnek New Yorkban - közölte a produkció hétfőn az MTI-vel.

Wendler Enikő | fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Wendler Enikő | fotó via youtube.com

Az összegzés felidézi, hogy az ifjú fuvolista november 20-án korcsoportgyőztesként jutott tovább a döntőbe, ezt követően magyar idő szerint hétfő hajnalban a zenei verseny történetében első európaiként elnyerte a fődíjat.

Wendler Enikő 9 évesen kezdett fuvolázni Marosné Kovács Tünde növendékeként Győrben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Konzervatóriumában Romos Zsolt tanítványa. 2016-ban felvételt nyert a bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, ahol zenei fejlődését Esther Auch és Doris Nicoletti professzorok irányítják.

A Virtuózok 16 éves versenyzője Magyarországon legközelebb a Boldog Új Évet Virtuózok! koncertjén lesz hallható 2017. január 1-jén a Zeneakadémián - közölte a produkció.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában