2021.02.17. 13:28:59 9017 241

„Virsli kutya” és guruló macska? Segítsük egészségesre fogyni háziállatainkat is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy kiskedvenceink önként utánozzák viselkedésünket, és milyen cuki, hogy ennyire hasonlítanank ránk. De, ha belegondolunk, nincs igazán más választásuk, mint a mi életmódunkba beilleszkedni. A többé-kevésbé túlsúlyos állat sem biztos, hogy valami rejtélyes anyagcserezavarral küzd!

Elhízott kutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elhízott kutya

Rögtön szögezzük is le azt, hogy az állataink elhízásához leggyakrabban ugyanaz az ok vezet, mint a saját súlygyarapodásunkhoz: mozgásszegény életmód és túlzott kalóriabevitel. (Tény, hogy náluk is állhatnak betegségek (pl. mellékvese- vagy pajzsmirigyproblémák) a háttérben, és ugyancsak szükség lehet orvosi beavatkozásra, ilyenkor ne seperjük szőnyeg alá a gondot!)

Házi kedvenceink egészségügyi állapotát - légzőszervek, ízületek - már az optimális testtömeg 15%-kal való felhalmozódása is kedvezőtlenül befolyásolhatja, ezért fokozottan figyeljünk oda arra, hogy a fajtának és életkornak megfelelő táplálék kerüljön a tálkába! Emberi fogyasztásra szánt élelmiszer inkább ne kerüljön bele a menübe, ez kimondottan igaz az édességekre.

Tippek háziállataink fogyásához:

  1. Konzultáljunk állatorvossal, hogy pontosan megismerhessük, mekkora a háziállatunk ideális testsúlya. A legtöbb gazdi még korántsem látja ducinak az állatkáját, amikor az valójában már lassacskán túlsúlyos, mérjük meg az állat súlyát! A rendszeres állatorvosi vizsgálatok nem csak rámutathatnak erre, de már idejekorán fény derülhet egy lappangó betegségre.

  2. Az állat fajtájához és elhízottságához mérten igyekezzünk neki megadni a napi testmozgás lehetőségét. Kezdetben elég egy kevés átmozgatás is, a legjobb, ha fokozatosan emeljük az intenzitást. A közös mozgás nekünk is jót fog tenni, és minőségi együtt töltött időt is teremt.

  3. Csökkentsük a kalóriabevitelt: A kimondottan túlsúlyos állatok számára kifejlesztett eledelek magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett több fehérjét is tartalmaznak az átlagos tápoknál. A rostokban gazdag táplálékok pedig jóllakottság érzetet is biztosítanak, miközben csökkentik a felszívódás sebességét. Fajtaspecialisták tanácsát is kikérhetjük főként az élelmezés terén.

  4. Vessünk véget az unalom elleni evészeteknek! Ebben aztán tényleg hasonlítanak ránk, nem igaz? Kössük le a figyelmüket napközben is valami megoldani való „feladattal”, és ne teremtsünk lehetőséget a felesleges nassolásokra.

Forrás: pethealthnetwork.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...