2023.04.17. 15:27:35 6894 254

Világsikerek a Madách Színház színpadán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Madách Színház idén ősszel két zenés világsikert is bemutat. A Pretty Woman premierje szeptember 15-én, a Six-é október 14-én lesz, a két produkciót ugyanaz a kreatív csapat hozza létre.

Színház - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház

A Madách Színház közleménye szerint az előkészületek áprilistól egy időben folynak a színházban. Újdonság, hogy a jól ismert musicalsztárok mellett olyan népszerű popénekesnők is szerepet kapnak, akik még sohasem léptek színpadra a körúti teátrumban.

Bryan Adams és Jim Vallance Pretty Woman/Micsoda nő! című musicalje Garry Marshall és J. F. Lawton forgatókönyve alapján, Bárány Ferenc és Baráthy György fordításában kerül színre. A Madách Színház az eredetitől eltérő, önálló kreatív koncepcióval és rendezésben viszi színre a musicalt, amely az azonos című 1990-es film forgatókönyve alapján készült. A történet középpontjában Vivian Ward, a szabadszellemű hollywoodi "hostess" és a gazdag üzletember, Edward Lewis között szövődő szerelem áll.

A Madách színházi előadás része a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy sztárja, a kanadai Bryan Adams dalai mellett Roy Orbison híres dala, a Pretty Woman. A musicalt 2018-ban mutatták be a Broadwayn, 2020-ban a West End-en. A magyar változat szereposztásaiban Vivian Wardot Arany Tímea, Gubik Petra és Zámbó Brigitta, Edward Lewist Pesák Ádám és Solti Ádám alakítja.

Toby Marlow és Lucy Moss Six című koncertmusicalje Bárány Ferenc és Litkai Gergely fordításában kerül színre. VIII. Henrik hat feleségének történetét szintén non-replica változatban láthatják a budapesti nézők. A színpadon nemcsak a királynék, de a zenekar tagjai is nők lesznek, miközben a tervek szerint a színpadra, a trónterembe is válthatnak jegyet a vállalkozó szellemű nézők.

A kettős szereposztásból az egyikben színésznők, a másikban popénekesnők alakítják a királynékat. Aragóniai Katalint Baranyai Annamária és Horányi Juli, Boleyn Annát Zsitva Réka és Muri Enikő, Seymour Johannát Peller Anna és Singh Viki, Anna von Klevét Kardffy Aisha és Herceg Erika, Howard Katalint Gadó Anita és Hien, Parr Katalint Gallusz Nikolett és Veres Mónika Nika.

Toby Marlow és Lucy Moss a Cambridge-i Egyetem végzős diákjaiként írták a Six című koncertmusicalt, az első bemutató az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon volt 2017-ben. Inspirációjuk Antonia Fraser brit írónő műve VIII. Henrikről és hat feleségéről, valamint a Six Wives című dokumentumfilm, Lucy Worsley angol történész 2016-ban készült sorozata volt. Az alapgondolat szerint a királynék újra élnek, popbandát alapítanak, és miközben elmesélik házasságuk történetét, megvívnak a legkirályabb királyné címért. A Six 2020-ban két kategóriában Tony-díjat kapott, és Grammy-re is jelölték a legjobb új musicalalbumok között.

A két bemutatót ugyanaz a kreatív csapat hozza létre: a zenei vezető Kocsák Tibor és Köteles Géza, a díszlet- és animációtervező Vízvárdi András, a jelmeztervező Rományi Nóra, a koreográfus Tihanyi Ákos, a rendező Szirtes Tamás.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!