2015.07.04. 10:45:31 10285 284

Vigyázz, kész, dinnyeszezon! – Így szeld fel könnyedén VIDEÓ
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha igazi retró feelinget szeretnél, akkor biztos, hogy egy útszéli árusnál vásárolod meg a nyár egyik legkedveltebb eledelét. De könnyen beszerezheted a legnagyobb „hiperszupermarkatek” zöldséges pultjairól is. Mindegy is, honnan kerül a konyhádba, a lényeg úgyis a szeletelésen múlik.

Finom dinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom dinnye

Szerintem a következő kép mindenkinek ismerős lesz: egy csapat gyerek a lépcsőn ülve, széles vigyorral óriási dinnyeszeletet próbál legyűrni, miközben az arcuk már fültől fülig dinnyeleves.:-) És persze, az értékes nedű a könyökükön csöpög végig, apró tócsát képezve a betonon, járólapon. A magok pedig szerteszét repkednek, az nyer, aki a legmesszebb köpi az apró, fekete szemeket.

Talán a lenti videó a nosztalgiába kicsit belerondít, de ha éppenséggel nem vesződnél most a dinnye szeletelésével, ajánlunk figyelmedbe a következő trükköt.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!