2018.05.12. 13:32:34 7949 256

Vigyázz, hogy ne hibázz! – A sminkeltávolításnál se!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Május van, jönnek a ballagások, keresztelők, esküvők, ahol nem árt „csinosban” megjelenni! Egy jól eltalált ruha, egy remekül beszárított frizura és egy tökéletes smink – nem is kell más a kifogástalan megjelenéshez! Van, hogy olyan jól sikerült az outfit, hogy meg sem válnánk tőle!

Sminklemosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sminklemosás

Pedig a ruha a nap végén a szennyesbe kerül, a hajunkból kikerülnek a csatok, a hajlakkot, egyéb fixálót pedig kimossuk, a smink pedig lekerül az arcunkról. Vagy mégsem? Az utóbbi esetben bizony adódhatnak problémák, vagyis nagyon nem mindegy, hogyan távolítjuk el a tökéletes sminket. Mert lemossuk, ugye?

Te is elköveted ezeket a hibákat sminkeltávolítás közben?

Ezekre mindenképpen figyelj, ha lemosni készülsz az aznapi make-upot!

Nem mindegy a sorrend!

Nagyon nem mindegy, hogy milyen sorrendben állsz neki a smink eltávolításának! Talán mondanunk sem kell, hogy nem az arc tisztításával, vagyis az alapozó eltávolításával érdemes kezdeni. A helyes sorrend a következők szerint alakul:

  • Először jön a szemhéjfesték, illetve a szempillaspirál eltüntetése.

  • Másodszor érdemes a rúzsnak, egyéb ajakszínezőnek „nekiesni”.

  • Harmadszorra jöhet az arc többi része, vagyis az alapozó eltávolítása.

Az egész végén, egy alapos arcmosás után pedig érdemes hidratálóval bekenni igénybe vett bőrünket!

Ne dörzsöld!

Te is valósággal „nekiesel” a szempilládnak, szemhéjadnak? Egy vattapamaccsal, jól megdörzsölöd, hogy biztosan eltűnjön róla az összes festék? Hát, nem jól teszed! Csak összetöröd a pillákat! Egy vattakorongra tegyél pár csepp lemosót, és finom, nyomkodó mozdulatokkal távolítsd el a behunyt szemekről a festéket! Ne feledkezz meg a művelet után a szem alatt, a szempillaspirál lemosása közben keletkező fekete foltokról sem! Egy vattapamacs segítségével azt is töröld le!

Az ajkaidnak sem tesz jót!

Ahogy a szemed sem szereti a túl erős dörzsölést sminkeltávolítás közben, úgy az ajkaidat sem kellene ezzel „terrorizálni”. Készíts keveréket egy kis olívaolajból és cukorból, és egy fogkefe segítségével finoman dörgöld át vele az ajkaid! Nem csak a rúzst távolítja el, hanem a felesleges hámsejteket is, emellett élénkíti a vérkeringést is!

Biztos, hogy a megfelelő sminklemosót választottad?

Ahogy arckrémből sem mindegy, milyet választasz, úgy sminklemosóból sem árt a bőrtípusodnak megfelelőt használni! Megéri válogatni, hiszen bőröd biztosan hálás lesz ezért a gondoskodásért!

Kendő? Egyszerű, de nem biztos, hogy nagyszerű megoldás!

Nyaralás alkalmával, vagy ha éppen sürgős sminkeltávolításra van szükségünk, remek megoldás lehet a sminkeltávolító kendő! Ám mindennapos használatra nem a legjobb, hiszen kevésbé alapos tisztításra alkalmas csak!

Ne feledkezz meg róluk!

Ha a sminkelésnél a nyakadra, dekoltázsodra is kerül az alapozóból, púderból, akkor a smink eltávolításánál se feledkezz meg ezen területek megtisztításáról!

A legnagyobb hiba!

Ne feledd: soha nem lehetsz olyan fáradt, hogy este, bármilyen rendezvényről hazaérkezve nem tisztítod meg alaposan arcod, nyakad, dekoltázsod bőrét, illetve nem kényezteted a kedvenc és legjobban bevált hidratálókrémeddel! Egy-egy alkalommal talán bosszúság lehet, és valóban nehéz nekiállni a smink lemosásának, ha éppen hullafáradtak vagyunk, de hosszútávon megéri, bőrünk hálás lesz érte!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...