2022.06.18. 15:28:28 5972 195

Vigyázat gyerekkel vagyok! Utazási tippek családosoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre beköszöntött a finom, forró, vidám és kalandokkal teli nyár. Már mindannyian nagyon vártuk. Sokan már el is indultak álmaik nyaralására, mindent felpakolva, pereputtyostúl. Ki erre, ki pedig arra, Balatontól az óceánpartig. Síkságtól a hegyvidékig. A lényeg, hogy minél távolabb a napi és a nyomasztó gondoktól. Igen ám! Mi van akkor, ha nem gondoljuk át elég alaposan az utazást és olyan váratlan meglepetéssel szembesülünk, ami az egész pihenésünket ellehetetleníti? Nézzük, hogyan védjük ki ezt a lehetőséget.

Utazás kisgyermekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás kisgyermekkel

A legfontosabb a terv. Különösen azoknak a családoknak elengedhetetlen ez a "kellék" egy utazáshoz, akiknek gyermekük van. Megfelelő terv nélkül előfordulhat, hogy pihenés helyett szinte kész idegroncsként esünk be az ajtón a nyaralás végén, és alig várjuk majd, hogy egy kis csend boruljon ránk egy elsötétített szobába. Szóval, mi is ez a terv?

A terv rendkívül fontos részét, mondhatni gerincét képezi az, hogy hova, mennyi időre és milyen körülmények közé utazunk. Ugyanis, ha ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozunk időben, akkor nem tudunk megfelelően összecsomagolni és feltételeket biztosítani a nyugalmas nyaraláshoz. Nem elég egy A terv. Kell a B terv is. Mire gondolok? Mondok egy példát. Személyautóval szeretnénk útra kelni. Berámoljuk, megvan az úticél, elindulunk és mielőtt odaérnénk, az autó lerobban. Puff! Se előre, se hátra, ott ragadunk egy autópályán, idegen országban. Előfordulhat? Bizony, hogy előfordulhat. Erre is gondolnunk kell. Kit hívunk fel? Kit értesítsünk? Van-e az autó biztosításában nemzetközi asszisztansz szolgáltatás? Tudunk-e bérelni másik autót és ezt az adott országban hogyan tehetjük meg? Ugye, mennyire fontos kérdések ezek egy hosszú út során? Különösen, ha mondjuk negyven fokban ragadunk az út szélén egy alig pár éves gyermekkel. Ott nem lesz sok időnk kitatálni, hogy mit tegyünk. Jó, ha van erre valamilyen forgatókönyvünk.

Ami nélkül el se induljunk sehova, az az utasbiztosítás. Utazás előtt beszéljünk erről szakértővel és fizessük be, hogy ez se nyomasszon bennünket közvetlenül az útrakelés előtt. Fontos, hogy mire szól, mit és mikor fizet. Mit kell tennünk, ha fel kell használnunk ezt a kötvényt. A dokumentumaink és a pénzünk mellett őrizzük ezt is. Bármi gond adódik, azonnal használjuk ezt a szolgáltatást. A másik nagyon fontos, hogy mindig vigyünk magunkkal megfelelő fedezettel ellátott bankkártyát, illetve elég készpénzt. Mert arra is kell gondolnunk, hogy váratlan helyzetben, netán valahol a világ végén, vagy még azon is túl, nem tudunk bankkártyával fizetni. Hoppá! Kellemetlen tud lenni, nemde?

Ha repülővel szeretnénk utazni, az sem mindig sima ügy. Mit teszünk, ha a gép késik? Mi lesz, ha egy gépre nem jutunk fel, váratlanul törlik a járatot vagy netán lemaradunk egy csatlakozásról? Két repülőjárat között is ragadhatunk idegen országban. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet? Csomagokkal, fáradt és síró gyerekkel egy reptéren dekkolni? Kellemetlen egy jól induló nyaraláshoz képest. Az ilyen lehetőségekre is érdemes felkészülni. Ha például előre tudjuk, hogy csatlakozással repülünk, érdemes utánajárni mi történik ilyen esetben. A légitársaság biztosít szállást, vagy nekünk kell? Van egyáltalán szállás a reptér közelében, vagy a váróban kell töltenünk a várakozási időt? Fontos kérdések.

Készítsünk túlélő csomagot! Mindenki másképp csomagol egy hosszabb nyaralásra. Több bőröndnyi holmit is vihetünk magunkkal. Azonban bármikor, bárhová is indulunk el, főleg ha kicsi gyerekkel vagyunk, érdemes egy külön kis táskát vagy hátizsákot mindig a kezünk ügyében tudni, a legalapvetőbb és legfontosabb dolgainkkal. Ebben legyen mindig ivóvíz és valami azonnal fogyasztható ennivaló, vagy nassolnivaló és csokoládé. Készítsünk egy kis gyógyszeres és egészségügyi csomagot, amibe a legfontosabb gyógyszerek is el vannak téve, amit használhatunk ha szükséges. Legyenek nálunk alapvető, akár mini kiszerelésű tisztálkodó szerek. Egy váltás fehérnemű minden családtag számára. Egy-egy melegebb ruhanemű, ha hűvösebbre fordul az időjárás. Valami olyan játék a gyermek számára, ami a kedvence és hosszabb időre le tudjuk vele kötni. Ha várakozni kell valahol, ez nagyon meg fogja könnyíteni a dolgunkat.

Csak alapvető váratlan eseményeket vetettünk fel. Ezeken kívül még sajnos rengeteg olyan megtörténhet velünk nyaralás közben, ami rémálmainkban sem merül fel induláskor. Leszögezném, nem a rémsztorik gyártása és az elriasztás a célunk. Szeretnénk, ha legalább az olyan eseményeken nem múlna a nyaralásunk sikere, amelyekre előre is fel lehet készülni. Tegyük meg és máris sokkal nyugodtabban vágunk bele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.