2017.06.13. 08:00:41 8107 272

Vidám szabadtéri játékötletek a nyári szünidőre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek minden tanévben a szüneteket várják leginkább, ám a nyári szünet a szülőknek sokszor inkább okoz fejtörést: Mikor, hol nyaraljon a gyerek? Illetve, otthon mivel lehetne eltölteni az időt? Ez utóbbi probléma megoldására gyűjtöttünk össze egy csokornyi, jópofa játékot!

Lufi darts - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lufi darts

Lufi darts

Egy nagyobb kartonlap, színes, felfújt lufik és néhány darts tű. Hogy az előkészületek, azaz a lufik felfújása és a táblára rögzítése több időt vesz igénybe, mint maga a játék? Sebaj! Csak arra vigyázzatok, hogy olyan helyre helyezzétek a darts-táblát, ahol nem okoz gondot néhány eltévedt dobás. Vízzel is megtölthetitek az arra alkalmas lufikat.

Járda teke

A jól ismert játék házi változata remekül kivitelezhető, ha rendelkezésre áll néhány méternyi járdafelület, 10 db műanyag flakon és egy (foci)labda. Természetesen a flakonokba elkel némi víz nehezéknek, hogy a nyári szellő ne rendezze át a terepet. Sőt, sokat színesíthettek a játékon, ha a flakonokban lévő vizet különböző színű ételfestékekkel megszínezitek.

Célba lövés vízi pisztollyal

Ismét csak a jó öreg vizes palackok sietnek segítségünkre. Annyi kell belőle, ahány pingponglabdád van. A palackok aljába célszerű néhány követ tenni, és a kupakok helyett egy-egy pingponglabda kerül a flakonokra. Készen is! A srácok rögtön gyakorolhatják, hány lövés alatt sikerül „lepiszkálni” az összes pingponglabdát a palackok nyakáról.

Vízhordó sorverseny

Sok-sok gyermek egy helyen mindig vevő egy kis versengésre: Csapatonként csak két műanyag bödön és egy műanyagpohár szükséges. A gyerekek üljenek le egymás mögé sorba, minél közelebb egymáshoz. Az első gyerek a mellette lévő vízzel teli bödönből meri a vizet, majd a feje felett hátraadja a soron következőnek, míg az utolsó gyerek az őmellette található üres vödörbe önti a pohár tartalmát. A poharat újból előre kell adni. Az a csapat nyer, amelyik hamarabb átmeri a vizet egyik vödörből a másikba.

Kerti „szökőkút”

A nagy hőségben nem akaródzik megmozdulni senkinek sem? Újból csak az ásványvizes palack kerül előtérbe. Egy hústűvel szúrj lyukakat rendszertelen távolságra a palack oldalába körben. A kerti csapból tölts fel (langyos) vízzel, és gyorsan akaszd fel az udvaron a gyerekek fejmagassága fölé valamire. Boldogan fognak a vízsugarak alatt futkározni. Ha van egy kis időd, állj be te is játszani! Úgy a gyerekek szerint is sokkal jobb a móka. :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...