2021.11.30. 09:00:00 5733 206

Vess véget a menstruációs migrénnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azok a napok sok vicc tárgyai, de azok a napok sok nőtársunk számára fele sem tréfa! Puffadás, görcsölés, ingerlékenység és fejfájás kísérhetik a női ciklust. Sajnos ez a természetes élettani folyamat a nők jelentős részét különösen súlyosan érinthetik. De nem kell beletörődnünk a lüktető fejfájásba!

Menstruációs migrén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruációs migrén

A menstruációs migrén a fejfájás mellett a homályos látás, a szédülés és az émelygés hármasát is magába foglalja. Ezt a kísérő tünetet a menstruációs fájdalom egyéb típusaitól eltérően szükséges kezelni. Azonban ezt a fajta fájdalmat nem szabad összekevernünk a feszültség típusú és a PMS-sel összefüggésbe hozható fejfájással. Ez utóbbiak kizárásához gondosan meg kell figyelnünk a tüneteinket. A migrént lüktető, de nem szükségszerűen erősebb fejfájás jellemzi, amelyhez több kísérőtünet is társul, pl.: kimerültség, fény-, szag,- és hangérzékenység.

A menstruációs migrént kiváltó okok

Habár maga a vérzés csak pár napig tart, a ciklus folyamata normális esetben nem szakad meg, amely a hormonháztartás állandó változásával jár együtt. A ciklikusságért a progeszteron és az ösztrogén elnevezésű hormonok felelnek. A meredek hormonszint csökkenés pedig migrénes fejfájást eredményezhet.

De több esetben találtak összefüggést az ilyen típusú migrén és a fogamzásgátló tabletta lecserélése között. Ilyen esetben érdemes alacsonyabb ösztrogén tartalmú készítményt kérni kezelő orvosunktól. Tapasztalatok szerint a menstruációs migrén erősödhet a menopauza felé közeledő hölgyek esetében.

A menstruációs migrén kezelési lehetőségei

Gyógyszeres készítmények nélkül is tehetünk a kellemetlen tünetek enyhítéséért, ha hajlandóak vagyunk életmódbeli változásokat eszközölni:

  • Amennyire lehet, kerüljük a stresszt!
  • Igyunk bőségesen vizet!
  • Hagyjuk el a migrént kiváltó ételeket és az alkoholt!
  • Zárjuk ki életünkből a passzív dohányzást!
  • Javítsunk alvási szokásainkon!

Amennyiben a tünetek mindezek ellenére sem enyhülnek, kérjük ki orvosunk tanácsát és csillapítsuk fájdalmunkat (vény nélkül kapható) gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel. Súlyosabb esetekben szakorvosunk hormonterápiát is előírhat.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.