2017.02.08. 14:00:19 12435 330

“Velencében még eltévedni is öröm” - Ilyen a híres karnevál városa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olaszország egyértelműen turistaparadicsom, ahol gyakorlatilag mindent megtalálunk a mediterrán tengerpartoktól a festői hegyeken keresztül egészen a történelmi városokig, ám a sok látnivaló közül egyértelműen kiemelkedik Velence.

Velencei karnevál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Velencei karnevál

Velence dióhéjban

Velence Budapestről gépkocsival 708 km, menetidő (non-stop-ot feltételezve) 7 óra 50 perc (ebből 6 és fél óra autópályán).

Velence és lagúnái az UNESCO kulturális világörökség részét képezik. Évente 25 millió turista látogat ide, ez napi átlagban akár 100 ezer is lehet. Annyira túl nagy a tömeg, hogy a foglalkoznak a turisták napi látogatásának valamilyen korlátozásával, akár valamilyen belépőjegyes rendszerrel. (Momentán Velence polgármestere ezt ellenzi.) A legtöbben persze a karnevál idején jönnek, ilyenkor egyszerre akár 150 ezren is lehetnek, ami az utcákon legjobb esetben is csak araszolgatást enged meg a gyalogosoknak.

A legértelmesebb időzítés az időjárás szempontjából a késő tavasz/kora nyár, viszont ilyenkor van a legtöbb látogató (a karneváltól eltekintve). Nagyon sok a látogató a nyár végén, pedig akkor nagy a hőség és sok a szúnyog.

Kellemes az őszi látogatás, de az a hátrány, hogy ilyenkor sanszos az acqua alta, azaz az áradás, ami komplikálttá teheti a turistáskodást. Az acqua alta október és január között fordul elő a leginkább, de az év más hónapjaiban is bekövetkezhet. Télen nincs annyi turista, viszont kemény hideg lehet. Az Adria felől jövő szelek miatt ez a hideg csontig hatoló.

11 dolog, ami tetszett Velencében

1.Kihagyhatatlan, egyedülálló, romantikus, látványos, felejthetetlen, a színes hajók, mesébe illő és mégis valóságos 2.Este a turisták által nem frekventált is utcákon, a hidakon ballagni, misztikus a miliő 3.Velencében eltévedni is öröm 4.Jó a közbiztonság, éjszaka is, az autók nélküli utcák sokasága 5.A Canale Grande-n az egyes vagy a kettes számú vaporettoval mindkét irányba utazni és így mindkét oldal épületeit megcsodálni 6.A Scuola Grande di San Rocco a Tintoretto festményekkel (10 euró a belépőjegy) 7.A Don Giovanni előadás életre szóló élménye a Teatro la Fenice Operaházban 8.A rengeteg látnivaló a Dózse palotában 9.A turistatömegek elől elmenekülni a roppant hangulatos Cannaregio negyedbe, és a lehető leggyakrabban eltávolódni azokból az utcákból, ahol a turista tömeg hömpölyög! 10.Hogy már tilos etetni a galambokat a Szent Márk-téren (régebben még madárzabát is árultak a téren) 11.A velencei karnevál hihetetlen fogataga és színpompája, a szuvenírként hazahozott csodás maszkok

VelenceVelence

10 dolog, ami nem tetszett

1.Alig látni helyi embereket, mindenki turista, tömegnyomor (Rialto, Szent Márk tér), lökdösődések, sorban állások (múzeumoknál, palotáknál) 2.Baromi drágaság (főleg az éttermek), a turisták pénztárcájának kifosztása hatékonyan működik 3.A Szent Márk-téren nem lehet csak úgy leülni, mármint a vendéglői teraszokat nem számítva 4.Nem szeretem a galambokat, ilyen mennyiségben (főleg az ürülékes következmények miatt) utálom, és akkor még ott vannak a kutyakakik is 5.Esős időben itt még kellemetlenebb, mint máshol 6.A sok falfirka (még a Rialto hídon is!) 7.Nyáron átlengi Velencét valami szag, ami kissé kellemetlen 8.A pincérek túlterheltnek, idegesnek, mogorvának tűnnek 9.Este 9 óra után szinte minden bezár 10.A vízi buszok irtó zsúfoltak

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában