2020.09.15. 07:26:30 10164 278

Vegyük fel a kesztyűt adaptogén gyógynövényekkel a stressz ellen! 2/2
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután megismerkedtünk az adaptogén szó fogalmával és az első csokor adaptogén hatású gyógynövénnyel folytassuk is a sort egy marék újabb stresszűző növénnyel. Hiába számít a (rövid távú) stressz a szervezet természetes vészreakciójának krízishelyzetekben, a krónikus stressz már komoly élettani következményeket idézhet elő!

Citromfű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromfű

A gyengülő immunrendszer, az álmatlanság és a pánikroham csak néhány ezek közül. A hosszútávú stresszes állapot változást idéz elő a neurális hálózatokban, azaz károsan befolyásolja az agyunk működését. Sok esetben romlik a memória és nehezebbé válik új dolgok megtanulása.

Azonban van egy jó hírünk a téma kapcsán! Az adaptogén gyógynövények legtöbbje, mint például a kurkuma és a csalánlevél és előző írásunk szereplői is- nootropikumok is egyben: a stressz elleni védekező szerep mellett még a kognitív funkciókat is javítják! Az előnyös adaptogén hatások szinte minden esetben a rendszeres használat során épülnek be.

Ázsiai gázló

Ez az a világszerte ismert, a népi és tapasztalati gyógyászatban használt növény, amelyik könnyen az érettségizők és a felsőoktatási hallgatók kedvence lehet, hiszen nemcsak szorongásoldó hatású, de emellett véd az oxidatív stressz ellen is. Túlfeszített állapotban idegnyugtató hatása különösen az agyat képes „pihentetni”. Vigyázat! Túl nagy adag elfogyasztása émelygést vagy bőrirritációt válthat ki!

Citromfű

Nyugtató hatású régi ismerősünk a szabad gyökök megkötésével nyújt védelmet az agysejtjeink számára. Antidepresszáns és kiváló antioxidáns forrás, de leginkább a szorongásos tünetek enyhítésére szokták ajánlani.

Illatos rózsavarjúháj

Az általános kognitív funkciók javítása mellett aktív komponensei sikeresen fordíthatják vissza a krónikus stressz okozta sérüléseket a neutronok esetében. A stresszoldó hatást fokozandó szintén segítségünkre lehet a fáradékonyság leküzdésében.

Bármiféle gyógynövény használata előtt minden esetben konzultáljunk szakemberrel! Cikkünk pusztán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt és javallatokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségügyi problémákkal küzdesz? Ez a különleges kivonat lehet, hogy segít

Az olajfalevél kivonat az egyik legősibb és leghatékonyabb természetes szer, amelyet az olajfa (Olea europaea) leveleiből nyernek ki. Az olajfát, amely a Földközi-tenger térségében honos, évezredek óta tisztelik és használják különböző egészségügyi problémák kezelésére. Az utóbbi években egyre több kutatás és klinikai vizsgálat támasztja alá az olajfalevél kivonat jótékony hatásait, amelyeket az alábbiakban részletesen bemutatunk.

Nem megy a fogyás? – A sikertelenség 4+1 oka

Benne vagyunk a bikiniszezonban nyakig. Sokan elnapolták az álomalak elérését a jövő évre. Mások szentül hiszik, hogy a „bícsbádihoz” nem kell más, mint egy „bícs” meg egy „bádi”, vagyis a kedvenc strandunk, ahova idén is kivihetjük az éppen aktuális testünket. Ám vagyunk, akik még küzdünk a hőn áhított bikinitestért!

A stressz az élet megrontója? Így birkózhatunk meg vele

Az elmúlt évben az emberek több mint 70 százaléka arról számolt be, hogy többször kellett szembesülnie azzal az érzéssel, hogy olyannyira túlterhelt és stresszes, hogy nem hitte: valaha is felül tud kerekedni ezen – állapította meg a YouGov tanulmánya. Minderre pedig számos esetben ráépültek olyan egészségromboló viselkedési hatások is, mint a túlzásba vitt evés és/vagy alkoholfogyasztás, a dohányzás fokozott mértéke. Többen arról is beszámoltak, hogy a stressz szorosan összefonódott az életükben a depresszióval és a szorongással.