2020.09.13. 16:14:29 11034 305

Vegyük fel a kesztyűt adaptogén gyógynövényekkel a stressz ellen! 2/1
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Adaptogén, mit takarhat ez a fülünknek oly furcsán csengő szó? Az adaptogén hatás lényegében fizikai vagy pszichés stresszel szembeni ellenállóképességünk fokozása különféle természetes anyagok alkalmazásával. Számos gyógynövényünknek van ilyen hatása, azonban tartósan alkalmazni egy részüket nem ajánlott!

Ginzeng - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ginzeng

Az adaptogén gyógynövények alkalmazása (kúraszerűen) rengeteg pozitív hatással járhat:A legfontosabb a stressz szempontjából talán az ingerületátvivő anyagok szabályozása és az agyhullámok modulálása (változtatása, befolyásolása). Azonban az agysejtek kommunikációja és az agy vérellátásának javítása mellett méregtelenítő hatása is lehet a szóban forgó növényeknek.

Álombogyó

A természet igazi nyugtató csodaszere ez a narancssárga kis lampionokra emlékeztető termést hozó növény. Különösképpen ajánlható krónikus stressztől szenvedők számára. Hódító útjára az indiai gyógyászatból indult. Nyugtató hatása csökkenti a szervezet kortizolszintjét, így érve el, hogy agyunk kevésbé legyen kitéve a stressz káros hatásainak.

Ázsiai ginzeng

6-7 évig kell várni arra, hogy a növény gyökerei igazán hatásossá érjenek. A kínai orvoslásban szinte e kezdetektől alkalmazzák a testi-lelki fittség megőrzésére. A ginzeng immunerősítőként is ismert, és most már tudjuk azt is, hogy a szervezet stresszel szembeni ellenállóképességére is jó hatással van. Az antidepresszáns közeli rokona az amerikai ginzeng fogyasztása is ugyanilyen pozitívumokkal jár, csak enyhébb a stimuláló hatása, ezért jobban lehet más gyógynövényekkel együtt alkalmazni.

Gingko biloba

Az agy jótevőjének is nevezik, mivel az agyi vérellátást oly módon javítja, hogy nagymértékben fokozódik a figyelem és a szellemi kapacitás. A szabad gyökök megkötésével véd az oxidatív stressztől. A páfrányfenyő kissé lassabban fejti ki hatását a két, már bemutatott társával ellentétben, alkalmazásának 3. hetében várható a kedvező hatás megjelenése. Így a szorongás legyőzése mellett a türelmet is megtanulhatjuk általa.

A gyógynövények használata előtt mindenképp ajánlatos informálódni szakembernél! Cikkünk pusztán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt, javallatot.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...