2015.03.25. 16:05:40 10246 380

Végérvényesen tönkre teheti bőröd a sminkben alvás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jól sikerült parti vagy vendégség után nem mindig van ereje az ember lányának lemosni a festéket és az alapozót az arcáról. Azt gondoltad, hogy ez így rendben van? Tévedsz! A szakértők szerint jobban teszed, ha egy kicsit megerőlteted magad ezzel kapcsolatban!

Smink lemosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink lemosás

Hogy miért ennyire fontos, hogy lemosd magadról a sminket lefekvés előtt? A válasz dióhéjban: visszafordíthatatlan károsodást okozhat a bőrnek.

Bővebb választ Dr. James C. Marotta plasztikai sebész és bőrápolási szakértő adott a goodhousekeeping.com-nak:

A bőr éjszaka regenerálódik, alvás közben. A smink elzárhatja a pórusokat, így a bőr nem tud lélegezni. Ennek következtében kipirosodhat, kiszáradhat, pattanásos és mitesszeres lehet és még a ráncok is elmélyülhetnek. Ez nem minden. Ha sminkben alszol, sokkal jobban kiteszed magad a szabad gyökök támadásának, ami a bőr kollagén termelését is megzavarhatja, és gyorsabban fog öregedni a bőröd.

Te csak szempillaspirált szoktál használni? Azt is el kell távolítani, mivel a festék gyulladást, irritációt és fertőzést okozhat a szem körül. Ez senkinek sem hiányzik. Vigyázz a látásodra!

Gyors tipp sminkeltávolításhoz

Ha eszeveszett fáradt vagy és semmi erőd egy teljes sminklemosásra, legalább egy nedves törlőkendővel távolítsd el a makeup nagy részét. Ha sűrűn előfordulna ilyesmi, akkor a törlőkendőt akár az ágyad mellett is tarthatod. Jobb mint teljes harci díszben aludni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.