2017.02.27. 08:33:34 11792 280

Vedd fel a kesztyűt! - Házi módszerekkel a korpa ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, „csak” megfázott kicsit, esetleg túl sok faggyút termel a fejbőrünk, rosszabb esetben valamilyen súlyosabb betegség előjele is lehet a fejünket „díszítő”, így életünket megkeserítő korpa. Ha a korpásodás elleni samponokban már nagyot csalódtunk, ideje körbenézni otthon, hátha szemünk előtt hever a megoldás.

Korpás haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Korpás haj

Mert házi szépségtárunk, vagyis éléskamránk, hűtőszekrényünk ilyenkor is a segítségünkre siet. Figyelj csak!

Vedd fel a harcot a korpa ellen…

... olívaolajjal

A olívaolaj sokoldalúságát nem kell bemutatnunk senkinek, de hogy még a korpa, illetve a viszkető fejbőr ellen is hatásos! Ha lehet, este, mikor hazaérsz, illetve már nem mész el otthonról, akkor alkalmazd. Kend be vele a fejbőrt, és lefekvés előtt öblítsd le!

... egy kis citromlével

Kenj a hajadra egy kis citromlevet, majd a szokásos módon mosd és öblítsd. Nem csak korpamentes, hanem erőtől ragyogó lesz a hajad.

... „s.k.” samponnal

Ehhez keverj össze egy tojássárgáját citromlével. A szokásos módon mosd meg a hajad, hagyd, hogy egy kicsit hasson a „sampon”, majd alaposan öblítsd le!

... némi joghurttal

Nem csak a reggeledet indíthatod joghurttal, de a korpás fejbőrnek is jót tesz. Dörzsöld be vele a bőrt, hagyd hatni pár percig, és öblítsd le.

... cinkkel

Ha lehet, egyél minél több cinktartalmú ételt, mint például zabpelyhet, teljes kiőrlésű termékeket, halat. Meglehet, a korpának a cinkhiány az oka.

... csalánnal

A legjobb a frissen szedett csalán, de ez így tél tájékán nehézkes, úgyhogy a szárított is megteszi. Nagyjából egy maréknyit önts le fél liter, forró gyümölcsecettel, hűtsd le és hagyd állni 10 percig. Ezután távolítsd el a csalánleveleket a folyadékból, és már kész is a saját, házi „csodavized”.

... semmivel:-)

Ha eddig nem vetteted meg a waxok, zselék, lakkok, habok használatát, egy kicsit hanyagold őket. Lehet, a korpa egy allergiás reakció valamelyik hajápolási termékre.

... vízzel

Ahogy tested többi részének, úgy a fejbőrödnek is jót tesz a meleg, majd langyos vizes zuhany. Ne felejtsd el átfésülni a hajadat hajmosás előtt, hogy fellazítsd az elhalt hámsejteket.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...