2016.12.11. 13:37:17 12030 337

Olívaolajjal az egészségedért, a szépségedért és a háztartásért – Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaki elindult az egészséges életmód nem is olyan rögös útján, az első, amivel találkozni fog, az az olívaolaj. Igaz, manapság már megoszlanak a vélemények, hogy sütéshez ajánlatos-e ezt a fajta olajat használni, de salátákhoz, némi fűszerrel megbolondítva biztosan kiváló. Meg van itt még néhány dolog, amire felhasználhatod.

Olívaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olívaolaj

Nem, nem feltétlenül a konyhában! Talán az nem meglepő, hogy nem csak az egészségedért, hanem a szépségedért is sokat tehetsz egy kis olívaolaj segítségével. De még a háztartásban is hasznodra válik!

Használj olívaolajat…

... a szépségedért

  • Legyen belőle fürdőolaj! Rakj egy kis tálkába vizet, csepegtess bele néhány csepp olívaolajat, tegyél bele egy kis citrom- és/vagy narancshéjat. Hagyd állni néhány napig, majd mehet bele a fürdővizedbe! Tested, lelked hálás lesz érte!

  • Szépítsd vele a hajad! Ehhez csupán 1-2 evőkanál tiszta olívaolajra van szükséged. Masszírozd be a hajadba, hagyd hatni 10 percig, majd öblítsd le. Hajad ragyogó és fényes tincsekkel hálája meg ezt a gondoskodást.

  • Töredezik a körmöd? Rendszeresen dörzsöld át egy kis olívaolajjal!

  • Ha a bőröd ki van száradva, kend be olívaolajjal a problémás területeket, és hagyd beszívódni, hogy nehogy foltot hagyjon a ruhádon.

  • A kézfejeden száraz a bőröd? A következő trükkel segíthetsz ezen: keverj össze olívaolajat almaecettel egyenlő arányban, lefekvés előtt dörzsöld bele a kézfej bőrébe, majd húzz rá egy vékony pamutkesztyűt. Néhány nap, és kacsód pihe-puha lesz.

  • Bőrkeményedéssel küzdesz? Keverj össze egy kis olívaolajat némi cukorral és bőrradír gyanánt körkörös mozdulatokkal vidd fel a problémás területekre. Langyos vízzel öblítsd le.

  • Ha kedvesedet kényeztetnéd, készíts masszázsolajat olívaolaj felhasználásával. Keverj össze olívát citromlével (az arány 1:1). Finom illatú, frissítő házi masszázsolajat kaphatsz így.

PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!PROAKTIVdirekt nyereményjáték - nyerj akár 10.000.000 Ft-ot!

... az egészségedért

  • Ha szorulás gyötör, a következő szer segíthet: önts néhány szem egész borsra egy kis olívaolajat, majd guríts le egy evőkanállal az olajból. Aztán futás!:-)

  • Ha korpától szenvedsz, dörzsölj be a fejbőrödbe egy kis olívaolajat! A készítmény nedvességgel tölti fel a megfáradt bőrt, így a viszketés is abbamarad. Hosszabb ideig hagyd hatni, majd langyos vízzel öblítsd le.

  • Tyúkszemmel küzdők is fordulhatnak az olívához! Keverj össze egy kis olajat némi citrommal, kend be vele a problémás területet, majd öblítsd le.

  • A kellemetlen szájszag ellen is felvehetjük a harcot olívaolajjal! Öblítsd ki minden nap a szádat vele, így megakadályozhatod, csökkentheted a baktériumok szaporodását a szádban. Ezzel megszűntethető, de legalább csökkenthető a kellemetlen szájszag.

... a még csinosabb otthonért

  • Legyen az olívaolaj a bútorápolód! Keverj össze két rész olajat egy rész citromlével, tedd egy szórófejes flakonba, szórd a bútorokra, hagyd hatni körülbelül 2 percig, majd töröld le egy száraz ronggyal.

  • Ugyan a cipőd ne kifejezetten a háztartás része, azért a lakkcipőket is ápolhatod ezzel az olajjal! Kend be őket rendszeresen, hagyd, hogy beszívja a finom olajat a cipő, majd egy száraz, puha ruhával töröld le.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.