2017.05.13. 08:32:23 9764 308

Vaníliás cukor házilag – Így készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Recept ide vagy oda, én általában minden süteménybe, édességbe csempészek egy kis vaníliás cukrot. Mindegy, hogy éppen édes túró, csokis muffin, vagy valami bonyolultabb készül, egy (vagy több) tasak „cukorka” feldobja bármelyiket. Nincs vásárlás, hogy ne kerülne néhány tasak a kosaramba!

Vaníliás cukor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vaníliás cukor

Így, hogy ennyi fogy nálunk, talán érdemes lenne házilag megoldani a vaníliás cukor kérdését. Tehát készítsünk otthon ebből a finom ízesítőből!

Így készül a házi vaníliás cukor!

Ha otthon készítenéd el ezt a finom cukrot, a következőkre biztosan szükséged lesz:

  • 3-4 vaníliarúd: ez fél kilóhoz szükséges mennyiség; ügyelj, hogy a külső héj lilás barna, esetleg sötétbarna, lágy, kissé olajos és foltoktól mentes legyen

  • Kell egy jól záródó üveg, legjobb erre valamilyen csavaros üveg. Mielőtt használatba vennéd, alaposan mosd ki, mert a cukor gyorsan átveszi a szagokat. Szárítsd ki rendesen, mielőtt belekerül a cukor!

Ha beszereztél mindent, jöhet a munka! A vanília rudakat szeld fel hosszában, és kapard ki a magját! Az „üres” rudakat is szeld apró darabokra! Mehet a vanília belső része, illetve a felszelt rúd az üvegbe, erre öntsd rá cukrot és jól keverd össze. Csavard rá az üveg tetejét, és hagyd állni legalább 1 hétig. Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebb lesz a vaníliás íz.

A legjobb, hogy amint megcsappan a készlet, máris öntheted rá a következő adag cukrot, a vaníliadarabok bírni fogják még hónapokig is.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...