2023.02.12. 15:34:20 6041 237

Valentin-napi sétákra hívja a látogatókat a Fiumei úti sírkert
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valentin-nap alkalmából szerelmes tematikájú sétával várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Blaha Lujza sírja - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Blaha Lujza sírja

Az Akiket a sors összeköt - Szerelmek és szerelmespárok című tematikus sétán a sírkertben nyugvó nagy szerelmek, legendás szerelmespárok hol tragikus, hol boldog véget ért történeteit ismerhetik meg a résztvevők.

Az egyszeri, kizárólag február 14-én rendezett sétán kiderül például, hogyan szerette Vörösmarty Mihály Csajághy Laurát, milyen volt Ady Endre és Léda kapcsolata, miért ért tragikus véget Móricz Zsigmond és Holics Janka házassága, vagy miért és hogyan vált el Mikszáth Kálmán a feleségétől, hogy aztán sírig tartó hűséget fogadjanak egymásnak mégis.

A sétán szó esik majd Szántó Judit és József Attila kapcsolatáról, Konkoly-Thege Gyula és Dorothy Arents történetéről, a Barcza-Rotter Béla és Tamásy Mária műkorcsolyázó házaspár tragikus sorsáról, vagy Jászai Mari és Reviczky Gyula szerelméről is.

A NÖRI Valentin-napi sétájából a boldog történetek sem hiányoznak majd, így Arany János és Ercsey Julianna házasságát vagy Babits Mihály, Szabó Lőrinc és Török Sophie szerelmi háromszögét is részletesebben megismerhetik a látogatók. A sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján, a Sírkerti séták menüpontban lehet.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...