2020.02.14. 09:12:28 7984 281

Valentin-napi minimál: készítsd el a kedvenc sütijét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Na, kérem szépen, nem kell itt nagy dobra verni a Valentin-napot, de azért tök jó megemlékezni róla. Mert erre jók ezek az ünnepek - akárhonnan is tévedtek kis hazánkba - kicsit kiszakadni a hétköznapokból, kicsit egymásra figyelni és esetleg egy kis ajándékkal kedveskedni azoknak, akiket szeretünk.

Házi brownie - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi brownie

Szóval Valentin-napi minimál kedvességgel készültünk most Nektek, ami pusztán egy ötlet: készítsd el például a kedvenc süteményét szíved választottjának, ami esetünkben a brownie. Természetesen van egy jól bevált receptünk is ehhez.

Csokis brownie, ahogy mi szeretjük

185 g vaj

185 g étcsokoládé (min. 50%-os)

150 g kristálycukor

1 ek vaníliás cukor

3 db tojás

55 g liszt

55 g dió (apró darabokra vágva)

plusz 55 g étcsokoládé (apró kockákra vágva)

1 csipet só

vaníliás fagylalt

Hogyan készítsd el?

Olvasszuk össze a vajat és a csokoládét vízgőz felett. Hagyjuk egy kicsit kihűlni! Amíg ez megtörténik, a 3 egész tojást habosra verjük a cukorral (vaníliás és kristály). A kihűlt csokoládékrémet belekeverjük. Hozzáadagoljuk a száraz anyagokat: először a lisztet és a sót, majd az apró darabokra vágott diót (nem darált!) és a kis kockákra vágott csokit is. Alaposan összekeverjük, amíg sima krémet nem kapunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a szuper csokis tésztát elosztjuk benne. Kb. 17 perc a sütés ideje, a legjobb légkeveréses sütőben sütni. Vaníliás fagylalttal tálaljuk.

Ha nem vagy konyhatündér

Ez esetben betérhetsz egy cukrászdába, és vehetsz ott kettőtöknek egy kis édességet. :) A férfiaknak az a tippünk, hogy egy szál vörös rózsáért biztosan nem fog senki megharagudni. ;)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.