2024.09.27. 12:56:31 289 16

Vajon te introvertált típus vagy?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokakkal előfordul, hogy szükségét érzik a magányos elvonulásra, mely időt érzelmi-mentális feltöltődésre szánnak. Vannak azonban olyan emberek, akik számára az egyedüllét (nem magány!) létszükséglet. Ők azok, akiknek, ha választaniuk kellene egy parádés összejövetel és egy bekuckózós, teakortyolgatós délután között, nagy eséllyel ez utóbbi mellett tennék le a voksukat.

Egyedül, csendben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyedül, csendben

Az introverzió olyan személyiségtípust takar, aki több időt igényel saját maga társaságában tölteni, mint másokkal, és akit a belső ráhangolódás sokkal jobban megnyugtat és feltölt, mint bármilyen külső stimuláció.

A valóságban azonban nem léteznek sem tökéletesen introvertált, sem pedig abszolút extrovertált emberek, ugyanis mindenki e kettő speciális, személyre szabott egyvelegének tekinthető. Viszont annak ellenére, hogy a lakosság 25-40 százaléka introvertált, mind a mai napig sok a tévhit ezzel a személyiségtípussal kapcsolatban, tudniillik sokan úgy vélekednek, hogy az introvertáltság az egyenlő a szociális szorongással, visszahúzódással és a félénkséggel.

Annyi bizonyos, hogy míg az extrovertáltak a társas interakciók során energiát nyernek, addig az introvertáltak ugyanilyen helyzetekben leledzve leginkább energiától „fosztatnak” meg. Ők azok, akik egy összejövetel vagy buli után úgy érzik, hogy erőt veszítettek, és szükségük van egy kis egyedül töltött időre, hogy újból feltöltődhessenek. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy elkerülik a társadalmi interakciókat. Szívesen töltenek időt másokkal, azonban e tekintetben jobban preferálják a hozzájuk legközelebb állók társaságát.

Élvezik a „csendes” hobbikat, melyek olyan tevékenységekben ölthetnek testet, mint a jóga, a meditáció, az olvasás, a festés, a természetjárás. Kedvelik a mély beszélgetéseket, nem igazán lelik kedvüket a felületes társalgásokban. Kis baráti közösségük van, akikkel szívesen ápolják a kapcsolatot. Kívülről sokan méltatlanul unalmasnak tekintik őket, viszont igazából tele vannak gazdag, vibráló gondolatokkal és kreativitással. Mielőtt cselekednének, vagy valami újba fognának, mérlegelnek és mindent alaposan átgondolnak. Felelősségteljesség, céltudatosság jellemzi őket és élénk képzelőerővel rendelkeznek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...