2023.03.14. 09:15:00 8725 257

Útmutató a látványos és könnyen kezelhető sziklakerthez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gondozott udvarok és előkertek tavasszal és a nyár elején mutatnak a legszebben. Nekünk sem kell megelégednünk a gyorsan karban tartható gyeppel. a járdaszegélyek mentén mulccsal fedett virágokkal beültetett sávot is kialakíthatunk, és ha kis kerti tó nem is fér el, de egy praktikus sziklakert biztosan feldobja a látványt.

Sziklakert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sziklakert

Emlékszem, hogy édesanyám milyen hosszú ideig vágyott egy saját kis sziklakertre, amiről sokáig azt hittük, hogy túlságosan költséges és nehéz munka kialakítani egy ilyenfajta magaságyás. Aztán édesapám kezébe vette a dolgokat és megvalósult anyukám álma: nem is egy, de rögtön két sziklakert készült.

Így készül a sziklakert!

Első lépésként nagyon jól kell megválasztanunk a sziklakert helyét, hogy az ne akadályozza a körülötte lévő növények gondozását és elvégezhető legyen a fűnyírás is.
A sziklakert helyét nem érdemes oda kijelölni, ahol a nap nagy részében túlzottan oda tűz a nap, mivel a díszítő elemként és térhatárolóként szolgáló kövek miatt amúgy is szárazabb lesz ott a felszín.

Miután kijelöltük a helyet, mérjük fel, hogy mekkora lehet a sziklakertünk optimális nagysága. Érdemes a körhöz vagy ellipszishez hasonló alakzatot választani a könnyebb gondozás érdekében.Ezután szerezzünk be különböző méretű köveket, és a sziklakert feltöltéséhez szükséges - lehetőleg homokos - termőföldet is.
Akinek elég nagy helye van, tervezhet 3 lépcsős sziklakertet is, míg kisebb kertek esetében maradjunk meg a kétszintes megoldásnál.

A nagyobb kövekkel rakjuk körbe a sziklakert határvonalát, majd töltsük fel az első réteg földdel. Ezt ülepítsük le egy kicsit, majd utána alakítsuk ki az újabb szintet. A legfelső sáv közepére is helyezhetünk még néhány kisebb követ, hogy még sziklásabb legyen a kialakult összhatás.

A sziklakertbe kerülő növények kiválasztásakor figyeljünk oda a növények magasságára: Inkább a kisebb bokrokká fejlődő növényeket válasszuk a magasra növő virágok helyett. A másik szempont, amit jó figyelembe venni, hogy egymás színével harmonizáló, de nem egyszerre virágzó növények ültessünk több csoportban a sziklakertbe.
Sziklakerti növényeknek számítanak a pozsgások (kövirózsa) és a zuzmók, de szépen mutatnak ilyen környezetben a varjúháj félék, a harangvirágok és az apró margaréták is.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...