2020.06.02. 16:57:59 9667 314

Útikalauz a testápolók útvesztője között: tejet vagy olajat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen egy jó hidratáló? Megőrzi, visszatölti a bőr nedvességtartalmát, késlelteti a bőröregedést és véd a környezeti ártalmaktól. De nekem akkor most bodymilk vagy bodylotion való? Egyébként is, mi közöttük a különbség?

Testápoló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testápoló

Bőrünk nedvességtartalmát több tényező is befolyásolja, ezek közül a legfontosabbak a genetika, az életkor, a környezeti hatások, életmódunk és fürdési szokásaink mellett a testápolónk. Míg sokat közülük nem befolyásolhatunk, addig érdemes figyelmet fordítani azokra, amelyek rajtunk állnak.

Testkrém, testápoló vagy testvaj?

Mi a fő különbség például a fent említett milk és lotion között? Elsősorban a bennük rejlő víz- és zsírtartalom.

A bodymilk rendelkezik a legmagasabb a zsír- illetve olajtartalommal: intenzíven ápoló hatóanyagai sikeresen regenerálják a bőrt. Ezt érdemes száraz bőrre megvásárolni.

A testvajak – body butter – is a nehéz tüzérség kategóriájába tartoznak. Mélyen hidratáló összetevőik mellett csekély mennyiségű vizet tartalmaznak, a tartós hidratálás mellett általában feszesítik is a bőrt. A testvajak tipikusan kakaóvajat, shea vajat, kókuszdióolajat vagy más növényi alapú olajat tartalmaznak. Használható akár egész testre, akár csak a problémásabb területeken, például könyöknél és térdén.

A body cream kategóriáról is ejtsünk pár szót! A testvajak és a testápolók között állnak nehézségben. Kevésbé hidratálnak, mint a vajak, azonban a kevésbé vízhiányos bőrt hatékonyabban táplálják az átlagos testápolóknál.

A bodylotion pedig magasabb víztartalma révén inkább hidratálja és hűsíti a bőrt. Ezt leginkább nyáron érdemes használni, mivel hamarabb is szívódik be a bőrbe, de szinte minden bőrtípus számára alkalmazható.

A testolajak is egy külön kategóriát képeznek, ezek között jó eséllyel találunk csupa természetes összetevőből álló készítményt. Intenzíven ápolnak, selymes fényűvé varázsolják a bőrt. Terhességi csíkok, azaz a striák megjelenésétől is megóvhatnak. Mandula, len, olíva, repce is kiváló olajfajta testre. Nedves bőrbe érdemes őket belemasszírozni, egyébként a többi testápoló készítményre is érvényes ez az ajánlás.

Forrás: whishbody.com/blogs/news/body-cream-body-lotion-and-body-butter-differences

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...