2020.06.02. 16:57:59 9933 314

Útikalauz a testápolók útvesztője között: tejet vagy olajat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen egy jó hidratáló? Megőrzi, visszatölti a bőr nedvességtartalmát, késlelteti a bőröregedést és véd a környezeti ártalmaktól. De nekem akkor most bodymilk vagy bodylotion való? Egyébként is, mi közöttük a különbség?

Testápoló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testápoló

Bőrünk nedvességtartalmát több tényező is befolyásolja, ezek közül a legfontosabbak a genetika, az életkor, a környezeti hatások, életmódunk és fürdési szokásaink mellett a testápolónk. Míg sokat közülük nem befolyásolhatunk, addig érdemes figyelmet fordítani azokra, amelyek rajtunk állnak.

Testkrém, testápoló vagy testvaj?

Mi a fő különbség például a fent említett milk és lotion között? Elsősorban a bennük rejlő víz- és zsírtartalom.

A bodymilk rendelkezik a legmagasabb a zsír- illetve olajtartalommal: intenzíven ápoló hatóanyagai sikeresen regenerálják a bőrt. Ezt érdemes száraz bőrre megvásárolni.

A testvajak – body butter – is a nehéz tüzérség kategóriájába tartoznak. Mélyen hidratáló összetevőik mellett csekély mennyiségű vizet tartalmaznak, a tartós hidratálás mellett általában feszesítik is a bőrt. A testvajak tipikusan kakaóvajat, shea vajat, kókuszdióolajat vagy más növényi alapú olajat tartalmaznak. Használható akár egész testre, akár csak a problémásabb területeken, például könyöknél és térdén.

A body cream kategóriáról is ejtsünk pár szót! A testvajak és a testápolók között állnak nehézségben. Kevésbé hidratálnak, mint a vajak, azonban a kevésbé vízhiányos bőrt hatékonyabban táplálják az átlagos testápolóknál.

A bodylotion pedig magasabb víztartalma révén inkább hidratálja és hűsíti a bőrt. Ezt leginkább nyáron érdemes használni, mivel hamarabb is szívódik be a bőrbe, de szinte minden bőrtípus számára alkalmazható.

A testolajak is egy külön kategóriát képeznek, ezek között jó eséllyel találunk csupa természetes összetevőből álló készítményt. Intenzíven ápolnak, selymes fényűvé varázsolják a bőrt. Terhességi csíkok, azaz a striák megjelenésétől is megóvhatnak. Mandula, len, olíva, repce is kiváló olajfajta testre. Nedves bőrbe érdemes őket belemasszírozni, egyébként a többi testápoló készítményre is érvényes ez az ajánlás.

Forrás: whishbody.com/blogs/news/body-cream-body-lotion-and-body-butter-differences

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.