2019.01.13. 17:55:35 8563 263

Utazástervezés - a nyaralást már most érdemes kifundálni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyaralás tervezése annál nagyobb gondosságot igényel minél idősebbek vagyunk. :) Míg huszonpár évesen csak fogjunk magunkat és elindulunk Horvátországba szállás foglalása nélkül, harminc, negyven és ötvenakárhány évesen ezt már nem fogjuk megtenni... Ellenben egy csomó mindent át kell gondolnunk!

Felhőtlen nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felhőtlen nyaralás

Ó, azok a boldog, szép idők, amikor fogtuk a verdát, és csak úgy elindultunk... Elég volt 3 nappal előre jelezni akár az egy hetes szabadságot is, elég rugalmasak és igénytelenek voltunk ahhoz, hogy bármilyen szállás megfeleljen, így nem kellett hónapokkal előre mindent A-Z-ig lefixálni. Kit érdekelt a közös zuhanyzó vagy a sztriptíz bár a szállás fölött, a lényeg, hogy tengerre nézett a szoba és ott voltunk.

Családdal, felnőttfejjel már több mindent át kell gondolni, például ezeket:

1.A költségvetést

Az, hogy mennyit szeretnénk vagy tudunk szánni a nyaralásra alapvetően sok mindent eldönt. Egy részt azt is, hogy tudunk-e menni vagy sem. :) Befolyással van a szállásra és a távolságra is, sőt, az időpontra is, hiszen az előszezon és az utószezon olcsóbb, mint a főszezon.

2.Az időpontot

Sok cégnél már jó előre le kell foglalni a nyári szabadságokat, mert különben mások lefoglalják előttünk az időpontokat, és már nem lesz lehetőségünk, akkor indulni, amikor szeretnénk. Időjárás, szabadság és költségvetés tekintetében is el kell dönteni, hogy inkább az elő- és utószezont vagy a főszezont részesítjük előnyben. Ha iskolás vagy óvodás gyerekünk van, és a nyári szabadságot egyébként is szünetre kell időzíteni, akkor valószínű, hogy csak főszezonban fogunk tudni menni. Ehhez kell alkalmazkodnunk.

3.A "kivel?" kérdést

Csak a pároddal ketten, esetleg egyedül vagy barátokkal, a teljes család, nagyszülők is? Ez nagyon fontos, hiszen, ha többen mentek, akkor a többiekkel is mindent pontosan le kell egyeztetni a pénztől az időponton keresztül a helyszínig. Ha többen mentek, gazdaságosabb lehet a nyaralás, hiszen ha befértek egy autóba, többfele oszlik az útiköltség, és ha apartmant foglaltok, akkor a szállás díja is kedvezőbb.

4.A helyet és az utazást

Először is belföld vagy külföld, aztán vízpart, város, hegyek vagy egyéb? Körút vagy inkább egy helyben maradjunk. Ha vízpart akkor legyen a közelben látnivaló vagy csak fürdeni és henyélni szeretnénk? Mennyire bírjuk a meleget és a napot? Autóval, busszal, vonattal vagy repülővel szeretnénk-e utazni? A család minden tagja bírni fogja az utazást bármelyik közlekedési eszközt választjuk? A gyerekek és az idősek ódzkodhatnak a hosszú autókázástól, néhányan félnek a repüléstől... Szóval a helyet nagyon alaposan át kell gondolni, az utazási idő és a szórakozási lehetőségek, látnivalók, tennivalók tekintetében is.

No és a tömeg... Ha felkapott helyre szeretnénk menni, bírni fogjuk a tömeget? Mi inkább egy kevésbé ismert kis faluban szállunk meg a "turista látványosság" közelében, és onnan közelítjük meg a helyet egy-két alkalommal, mintsem egész héten tömegben kelljen lenni. De ez mindenkinek a saját döntése.

5.A szállást

Ha megvan, hogy ennyi pénzért, ebben az időpontban és kb. ide szeretnénk menni, akkor nincs más hátra, mint a szállásvadászat és foglalás. De mindenek előtt el kell dönteni, hogy apartmant vagy szállodát szeretnétek.

Javasoljuk, hogy használj olyan népszerű szállásfoglaló oldalakat, mint például a booking.com, a szallas.hu vagy a trivago.hu, melyeken a különböző szűrők segítségével kiválaszthatod a megfelelő szállást. Be tudjátok állítani az időpontot, a költséget, az étkezési preferanciákat, hogy bababarát legyen, esetleg háziállatot is lehessen vinni, azt is hogy kb. milyen legyen a szoba: például franciaágyas, tengerre néző vagy konyhával együtt.

Érdemes elolvasni a szálláshoz kapcsolódó véleményeket is, minél több ilyet találtok annál jobb. Sokszor előrefizetés nélkül is le lehet foglalni a szállást, és ha mégsem tudtok menni az indulás előtt 2-3 nappal még díjmentesen lemondhatjátok!

Utazási irodán keresztül is megtehetitek mindezt, és vannak olyan desztinációk, ahova talán érdemes is mindent egy helyen elrendezni, főként, ha nem vagytok tapasztalt utazók és szervezők. Így természetesen egy picit drágább lesz, hiszen egy szolgáltatás díját (az utazás megszervezésének a díját) is ki kell fizetni, de egy helyen megkaphattok mindent kompletten. Ha emellett döntötök, mindenképpen megbízható, ismert utazási irodát válasszatok.

Mikor foglaljunk?

Akár már januárban is érdemes lehet lefoglalni a nyári utazást, hiszen egy csomó helyen előfoglalási kedvezményt kaphatunk, ráadásul a jobb szállásokat már nagyon hamar le kell foglalni. Van, aki évről-évre ugyanoda tér vissza, és már előző évben lefoglalja ott helyben a következő évi nyaralását... Szóval soha nincs túl korán, és egy kicsit talán még a januári depinken is enyhíthetünk vele! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.