2017.05.05. 13:00:32 8664 255

Utazás babával - Menjünk vagy ne menjünk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha elmúlt három hónapos a csemeténk, akkor a válasz egyértelműen az, hogy menjünk! Ne hezitáljunk egy percig sem, hiszen a változatosság gyönyörködtet - ha másért nem, emiatt érdemes elindulni, és igen, Te, mint anya is élvezheted az utazást.

Gyerekülés, autós hordozó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekülés, autós hordozó

Gyermekorvosok, védőnők és gyakorlott szülők, dadák szerint sincs akadálya annak, hogy 3 hónapos kor után akár hosszabb útra is elvigyük a babánkat. Akár még repülővel is utazhatunk. Mi is elvittük a tőlünk 500 km-re élő nagyszülőkhöz a három és fél hónapos pici gyermekünket, aki nagyon jól bírta mind az utazást, mind az ott létet, így azt javasoljuk, hogy bátran induljatok el!

Mikor utazzatok?

Vannak, akik kifejezetten azt javasolják, hogy inkább 3-8 hónapos korban utazzatok, mint, amikor járni tanul a gyerkőc, mert akkor futhattok utána. :) További előny, hogy ekkor még sokat alszik, így az utazást lehet úgy időzíteni, hogy annak nagy része éppen az alvás időre essen. Ha hosszabb útra mentek, akkor érdemes lehet este elindulni, így az utat jó eséllyel végig alussza a baba.

Ha autóval utaztok az szuper, hiszen teljesen a babához igazíthatjátok az indulás időpontját, a pihenőket és így tovább. A repülő előnye az, hogy gyorsan odaértek, és ha szerencsétek van, tudtok olyan időpontot választani, ami kivitelezhető a gyerekkel.

Hol szálljatok meg?

Mehettek szállodába és apartmanba is, mindegyiknek megvan az előnye. Egy apartmanban talán kevésbé érzed magad kellemetlenül, ha a gyereknek éppen sírhatnékja van, és nem kell felváltva mennetek az étkezőbe enni a férjeddel... Egy jó apartmannak továbbá udvara is van, ahol nyugodtan babakocsizhattok, ha úgy tartja kedvetek. A szállodában viszont semmire nem kell, hogy gondotok legyen, nem kell beszerezni a reggeli alapanyagokat és így tovább. Mindenki döntse el pénztárcája és egyéb igényei szerint, hogy melyik környezet a szimpatikusabb neki.

Strandolás?

Babával még nem fogjátok az egész napot a strandon tölteni. Valószínűleg, csak 3-4 óra után merészkedtek oda ki. Ekkor is óvjátok a kicsi bőrét, mert az nagyon érzékeny. Minimum 50 faktoros fényvédőt használjatok, árnyékos helyre pakoljatok le, és legyen egy kis napozó sátratok is. Ebből lehet UV szűrős fajtát választani, ami egy kicsit drágább, de úgysem egy évre veszitek!

Sem a Balatonban (- nem túl tiszta), sem a tengerben (- nem túl meleg) nem javasolt egy éves korig a fürdés. A tengerbe azért a kicsi lábát feltétlenül lógassátok bele! A kis babának lehet vásárolni kicsi, felfújhatós csónakot, amin akár be lehet vinni a vízbe, vagy lehet neki tiszta, édes vizet vinni a csónakban a partra - medenceként is használhatjátok -, és ő lubickolhat benne. Élvezni fogja! ;) A fejfedőre is gondoljatok, vigyetek neki kis kalapot.

Mit vigyél az útra?

Röviden: mindent, amit otthon is használtok, amire odahaza is szüksége lenne. Tehát pelenkát, textil pelenkát, popsitörlőt, krémet, ruhákat (többet, mint amennyit a napok száma indokolna!), cumit, pótcumi(ka)t, cumisüveget, babakocsit, törölközőket, játékokat. Plusz naptejet, sapikát, kalapot, lázkúpot (hűtőtáskában!), fájdalomcsillapítót, utazóágyat - ha nincs a szálláshelynek. (Ezt érdeklődjétek meg, sok helyen van kiságy.) A kedvenc nyünyükét, alvós párnát, takarót stb. ne hagyjátok otthon! Tápszert illetve bébiételt is vigyetek, hátha ott nem kapjátok meg a megszokott dolgokat. Takarót is tegyetek el neki, hűvösebb éjszakák is jöhetnek.

Utazáskor praktikus lehet a mikrohullámú sütőben használható sterilizáló zacskó, ebből is érdemes eltenni egyet legalább.

Érezd jól magad!

Ha nem is lesz olyan hátradőlős, láblógatós a nyaralás, mint a baba előtt, azért nem esélytelen, hogy jól érezzétek magatokat, és pihentebben gyertek vissza. Tipp: feküdjetek le jó korán aludni ti is a babával együtt, használjátok ki, hogy nem kell a csipcsup hétköznapi dolgokkal, munkával foglalkoznotok esténként, és délelőtt valamint délután is sziesztázzatok a bébivel.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...