2019.11.11. 13:05:37 7127 262

Unod a sampont? – Használd ezeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zuhany alatt állva, habzó hajjal nem egyszer megszólalt már a lelkiismereted, hogy vajon tényleg ez a legjobb módja annak, hogy megtisztítsd tincseid? Esetleg van valami sokkal környezetkímélőbb megoldás? Szerencsére van és nem is hinnéd, hol érdemes a hozzávalókat keresgélni!

Sampon helyett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sampon helyett

Irány a konyha és keressünk alternatívákat a samponra!

Tésztát gyúrnál?

Bármi legyen is a válaszod, jó ha tudod, hogy bizonyos liszteket nem csak sütésre használhatsz, hanem a hajadra kenve is remekül működnek. Ilyen például a csicseriborsóliszt, vagy a rozsliszt, esetleg a mungóbabból készült liszt.

Ehhez keverj össze 2-3 evőkanál mondjuk rozslisztet (melynek B5-vitamin tartalma nyugtatja a fejbőrt, a hajat pedig nedvességgel tölti fel) annyi langyos vízzel, hogy a keveréket a hajadra tudd kenni. 5 percig hagyd hatni, majd öblítsd le. Már ekkor tapasztalhatod, hogy tincseid sokkal lágyabbak!

Ha maradnál a sütésnél!

A zsíros fejbőr ellen nyújthat segítséget a szódabikarbóna, valamint az abból készült keverék. Ehhez szükséged van 1 evőkanál szódabikarbónára, amit keverj el 1 evőkanál langyos vízben. Ezt dolgozd el a fejbőrön, hagyd hatni pár percig, majd alaposan öblíts le. Hogy helyrehozd a fejbőr pH-értékét, keverj el 1 liter vízben 1 evőkanál citromlevet vagy ecetet és öblítsd át ezzel a hajadat!

Nem csak mosásra való!

A szappanfa termése, a mosódió nem csak ruháink, de hajunk tisztaságáról is gondoskodhat. A dió héjéban rengeteg szaponin van, mely vízzel keverve felhabzik.

3-4 mosódió héját keverd el 2,5 dl vízben, majd egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Vagy főzd a héjakat 10 percig és szűrd le egy szűrő segítségével. A keveréket oszlasd el a nedves hajon, hagyd hatni kicsit, majd alaposan öblítsd le!

Arra ügyeljünk, ha túl kemény vízben keverjük el, forraljuk fel a mosódió héját, utána a fentebb már írt ecetes vagy citromleves vízzel öblítsük le alaposan!

A fenti módszerek kipróbálása előtt érdemes konzultálnunk a fodrászunkkal!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában