2018.12.04. 12:05:59 10326 369

Ünnepeld Szent Miklós napját málna krémlevessel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért van az, hogy a Szent Miklós napi ajándékozás, azaz a szeretet kifejezése többnyire lekorlátozódik a gyerekekre és a csoki mikulásokra? Az adventi időszak a hangolódásról és az átszellemülésről szól, kedves ötlet, ha ajándékozzunk magunknak és felnőtt szeretteinknek is egy kis minőségi időt Mikulásra. Mit szólnátok egy könnyű, meglepetés vacsorához munka után?

Málna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málna

A csütörtök esti programhoz természetesen egy szupergyorsan elkészíthető ételekből álló menüjavaslatunk is van:

Egy ínycsiklandó ünnepi leves, és utána bármilyen sós töltelékkel megtöltött falatkák - leveles tésztából, lehetne mondjuk ehhez hasonló>>

A főzés nélküli, vörösborral ízesített málna krémlevest pedig az alábbiak szerint tudod majd elkészíteni:

  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1-1 kk. reszelt citrom- és narancshéj
  • őrölt szegfűszeg és fahéj
  • porcukor vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • vörösbor (és konyak)

A málnából nagyjából fél maréknyit tegyél félre, ha szeretnéd a gyümölccsel is díszíteni a kész levest, a többit pedig alaposan turmixold össze. Add hozzá a (frissen reszelt) citrom- és narancshéjat. Végezetül ízesítsd porcukorral, szegfűszeggel és fahéjjal az így kapott gyümölcspürét.

A tojások sárgáját kavard ki, hogy a tejszínnel simára tudd keverni. Ha ezzel készen vagy, öntsd a málnapüréhez, majd adj hozzá tetszés szerint bort és konyakot. Ezeket csak apránként adagold, hogy kézben tudd tartani a leves alkoholtartalmát, mivel ez nem fog kifőni belőle!

Ha már megfelelőnek találod a leves ízét és sűrűségét, turmixold habosra. A tányérkákba porciózott krémlevesbe szórd bele a megmosott, félretett málnaszemeket, ha hagytál meg, és tálald hidegen. A tetejét tejszínhabbal díszítheted!

Amennyiben maradna meg a levesből, a jól megszokott pohár tej és csokis keksz helyett hagyhatsz kint a Télapónak is belőle… csak nem megy neki a szánnal a kéményednek ;)

Forrás: femina.hu/karacsony/vorosboros_malnakremleves

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...