2021.10.05. 09:00:00 6933 215

Új szépségápolási trend Ázsiából: Erre valók a gua sha kövek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gua sha technikailag nem is igazán mondható újnak, de manapság lett jóval felkapottabb a kozmetikai kezelés között. Ezt az arcmasszázst leginkább az öregedésgátló hatása miatt ajánlják, de ennél jóval hosszabban írható a jótékony hatásainak listája.

Gua sha kövek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gua sha kövek

A gua sha masszázs épp ezen segít, ugyanis fellazítja az arcizmokat és serkenti a véráramlást. A kövek lekerekített, illetve szív formájának köszönhetően tökéletesen belesimulnak az arckontúrba. A lapos jade vagy rózsakvarc kővel történő masszázs a bőrön felfelé irányuló mozdulatok segítségével mozgatja meg a nyirokfolyadékot, közben pedig csökkenti az arcizmok feszültségét.

A gua sha arcmasszázs arcbőrrel tett jótékony hatásai

A kevésbé duzzadt és karikás szemek és az élesebb arccsont például két azonnal elérhető eredmény, de heti három alkalom után már javulhat a száraz, a ráncos és a kevésbé pattanásos bőr állapota is. (A reggel elvégzett masszázs a duzzanatokat csökkenti sikeresebben miközben energetizálja a bőrt, míg a nap végén végzett kezelés az izmokat lazítja el jobban és feszesíti a kötőszövet.)

A keringés növelése fokozza a bőr hidratációját, fiatalos ragyogást adva az arcbőrnek; továbbá segíti a bőrt a természetes tisztulásában. Bőröregedés-gátló hatása az arcizmok ellazulásának köszönhető, ami során csökken a mimikai ráncok száma.
A masszírozó mozdulatok révén gyorsabban távoznak a méreganyagok a szervezetből. A gua sha köveket hűtve alkalmazva a pórusok mérete is csökkenthető valamivel, de frissítő hatása garantált!

A gua sha kövekkel történő masszázzsal sokkal jobban be lehet dolgozni az arcbőrbe a bőrápoló hatóanyagokat, így azok hatása felerősödik, a bőr hidratáltabbá válik.

A gua sha kezelés egyéb egészségügyi előnyei

A többi masszázshoz hasonlóan ez a masszázs is csökkenti a stresszt, már mindössze 5 perc elteltével jelentősen csökkenthető vele a belső feszültség. Kevesebb szó esik róla, de ez szintén egy természetes módja lehet a fejfájás enyhítésének. Bár ez nem is olyan meglepő, ha a kezelés lazító és nyugtató hatására gondolunk.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.