2022.07.21. 12:25:00 6226 232

Új korszak a fogamzásgátlás terén? Férfiak, ti jöttök!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szembetűnő a különbség a megbízható, visszafordítható hatású fogamzásgátlók terén, ha körülnézünk a férfiaknak és a nők számára elérhető lehetőségek között: a tabletták, tapaszok és egyéb eszközök leginkább női használatra készültek, és nem mellesleg számtalan lehetséges mellékhatással járnak együtt.

Férfi alsónadrágban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi alsónadrágban

Jelenleg a férfiaknak két fogamzásgátlási lehetőség áll a rendelkezésükre, ezek közül egyik sem hormonális: az egyik az óvszer, amelynek 85 százalékos a hatékonysága - és sokan úgy döntenek, hogy lemondanak a használatáról az élmény kiélvezése miatt. A másik a vazektómia, ami egy egyáltalán nem kedvelt sebészeti beavatkozás. Pedig meglepő módon a hormonális férfi fogamzásgátlás mögötti kutatások körülbelül egyidősek a női fogamzásgátló tabletta kifejlesztésével.

NES/T – A biztató eredményeket felmutató kísérleti gél

A kísérletben részt vevők - mintegy 420 monogám házaspár a világ különböző 15 pontján - 16 hónapot töltöttek az új fogamzásgátló kipróbálásával, amely gél formájában kerülne forgalomba. A felhasználók, avagy a férfiak ezt naponta kell, hogy a hátukra kenjék. A gél két komponense a nesztoron és a tesztoszteron, amelyek után NES/T-nek („nes-tee”) hívják. A kézfertőtlenítőszer-szerű gél két óra alatt szívódik fel teljesen a bőrön keresztül, ami az egyedüli lényeges kellemetlenséget okozza: a használójának ennyit kell várnia, mielőtt edzeni vagy úszni indul, és arra is ügyelnie kell, hogy senki ne érintkezzen bőrrel a bőrével, ami által esetleg hatással lehet a másik személyre.

A felszívódás után a nesztoron módosítja a gonadotropin nevű hormonok termelését, amelyek az agyban található agyalapi mirigyből származnak. A folyamat hatására csökken a spermiumok képződése – amelyekből a férfiak naponta kb. 25 milliót termelnek – és a luteinizáló hormon termelődése is. Ez pedig a tesztoszteron meredek csökkenését eredményezi a herékben.

A kísérlet lefolyása és eredményei

Az első négy hónapban a részvevők a gél rendszeres használata mellett még továbbra is alkalmaznak más fogamzásgátlási formákat. Ezalatt a kezdeti időszak alatt, amelyet „elnyomási fázisnak” neveznek, a gélben lévő hormonok elkezdik lecsökkenteni a szervezet általános spermatermelését, de ezalatt a férfi még mindig termékeny. Miután a spermiumok száma 1 millió spermium/ml alá csökken, a párok egy évig csak a NES/T-t használják az egyetlen fogamzásgátló módszerként.

A hormonális fogamzásgátló gél folyamatos alkalmazás esetén hatásnak bizonyult, valamint csak - elenyésző számban és - csekély kellemetlenséget okozott. A férfiak számára legfontosabb kérdésre is kiderült a válasz: a gél hatása visszafordítható!

Egy kb. négy-hat hónapos felépülési időszak szükséges ahhoz, hogy miután a férfi abbahagyja a gél használatát, spermaszáma teljesen visszaálljon a normális mértékűre. A klinikai vizsgálatban való részvételt követően több pár hölgy tagja esett gond nélkül teherbe.

A fogamzásgátló szerek esetében 25 évig is eltarthat, amíg forgalomba kerülhetnek, így az eltelt 8 év csupán arra volt elegendő, hogy a 2. kísérleti fázis lezáruljon. A férfi fogamzásgátlók célja nem más, minthogy rávilágítsanak arra, hogy szükség lenne több felelősséget vállalni a születésszabályozás terén, és emellett egy kis nyomást (női fogamzásgátlók negatív mellékhatásai) vegyenek le a másik nemről.
Vajon lesz elég olyan férfi, aki a mindennapi „krémezés” bevállalásával létjogosultságot biztosít ennek az első hallásra is sorsfordító fogamzásgátló gél számára?

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...