2017.11.29. 16:08:35 12479 353

Új élet a gyermek születése után - Mihez kezdj magaddal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára sok kismamát foglalkoztat a gondolat első gyermeke megszületése előtt, hogy mi vár rá, ha megérkezik a kis jövevény. Sokat hallani, hogy megváltozik minden, nem marad idő magadra, teljesen más lesz a párkapcsolatod, más lesz a prioritás. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, ez ijesztő lehet! De az új életnek is megvannak a varázslatos oldalai.

Újszülött - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött

Sokan érzik magukat haszontalannak a gyerekkel való foglalatoskodás mellett. Mit tegyünk, hogy ne érezzünk így?

Miben lássuk meg a csodát?

Manapság jellemző, hogy a nők jelentős része karriert épít, és talán kevésbé szeret sütni-főzni, mint nagyanyáink, hiszen kényelmes megrendelni az ebédet, vagy elmenni a barátnőkkel egy jó cukrászdába. A háztartási munka is inkább a "meg kell csinálni" kategória része. A gyermek születésével azonban a baba nevelése és ellátása mellett az "új munkánk" a háztartás lesz. Az ember életében fontos, hogy hasznosnak érezze magát, és talán sokan azért nem találják az új helyzetet komfortosnak, mert nem lelik örömüket a házi munkában.

Ez az időszak azonban kiváló lehet arra, hogy a rejtett képességeinket megismerjük. Talán, aki eddig kevésbé volt jártas a konyhában, elkezd sütni-főzni, ezáltal érzi, hogy a munkájának gyümölcse van. Készíthetünk a gyermeknek játékot, megtanulhatunk kötni, horgolni vagy varrni, ha ehhez érzünk affinitást.

Mindenképpen fontos, hogy nyitottak legyünk olyan dolgok felé, amik eddig esetleg nem érdekeltek minket.

Ne maradj a négy fal között!

Sokan esnek abba a csapdába, hogy nehezen indulnak el otthonról, mert a babával kötött bárhova is menni, sokkal több dolgot kell magunkkal vinni, nem tudjuk, hogy fogjuk tudni megoldani az etetést valahol útközben. Emiatt bezártságot éreznek kötöttséget, és a régi mozgalmas élettől való megfosztást. Fontos, hogy bármennyire is fáradtságosnak érezzük, már az elején induljunk útnak. Ezáltal erősödik az önbizalmunk, hogy meg tudjuk oldani a váratlan helyzeteket is, és nagyon jó érzés lesz új impulzusokat gyűjteni. Az első időkben jól jöhet a hordozó kendő, amivel kényelmesen, nagyokat lehet sétálni míg a baba alszik.

Légy rugalmas!

Sokaknak talán az okoz nehézséget, hogy eddig "tervezhető" volt az életük: tudták mikor kelnek fel, mikor indulnak munkába, utána mit fognak csinálni, mikor érnek haza. Volt rendszer. A baba születésével a rendszer felbomlik, és a kis picur fogja irányítani a napot. Ezt nehéz elfogadni, de idővel hozzá szokunk és átalakul a fontossági sorrend, nem mi leszünk az első helyen, hanem a babánk, megszokjuk elfogadjuk és megszeretjük ezt a helyzetet. Megtanuljuk, hogy bármit csinálhatunk, de az időzítés kérdése lesz, ám nem a vekkert, hanem a baba napirendjét kell nézni.

Abban pedig egy állandó lesz: a változás! Nem órához lesztek kötve, hanem ahhoz, hogy bizonyos dolgok mindig egymás után történjenek. Rugalmasnak kell lenni. Ha vakációzni indulunk, akkor például az autós utazásokat a baba alvási ciklusától tehetjük függővé, a pihenőket időzíthetjük arra az időszakra, amikor éhes, és így tovább.

Felejtsd el a rendet egy időre! Elég, ha tisztaság van!

Aki szereti a rendet, nehézséget okozhat, hogy nincs mindig mindenre idő ahhoz, hogy katonás rend legyen a lakásban, és valószínűleg patyolat tisztaság sem lesz. Jó, ha annyira össze tudsz pakolni, hogy ne zavarjon, és a kritikus helyeken - főleg, ahol a kicsi van - tisztaságot tartasz, de néha az sem árt, ha lazítasz egy kicsit! Megengedheted magadnak, hogy leülj, olvass egy kicsit, vagy megnézz egy rövid filmet, amíg a baba alszik, és ne a lakás tisztaságával foglalkozz! Ettől még nem leszel rossz házi asszony, neked is kell a feltöltődés, hiszen nem vagy robot! :) Ha a férjed nem így gondolja, mutasd meg neki ezt a cikket! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.