2017.11.29. 16:08:35 12431 353

Új élet a gyermek születése után - Mihez kezdj magaddal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára sok kismamát foglalkoztat a gondolat első gyermeke megszületése előtt, hogy mi vár rá, ha megérkezik a kis jövevény. Sokat hallani, hogy megváltozik minden, nem marad idő magadra, teljesen más lesz a párkapcsolatod, más lesz a prioritás. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, ez ijesztő lehet! De az új életnek is megvannak a varázslatos oldalai.

Újszülött - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött

Sokan érzik magukat haszontalannak a gyerekkel való foglalatoskodás mellett. Mit tegyünk, hogy ne érezzünk így?

Miben lássuk meg a csodát?

Manapság jellemző, hogy a nők jelentős része karriert épít, és talán kevésbé szeret sütni-főzni, mint nagyanyáink, hiszen kényelmes megrendelni az ebédet, vagy elmenni a barátnőkkel egy jó cukrászdába. A háztartási munka is inkább a "meg kell csinálni" kategória része. A gyermek születésével azonban a baba nevelése és ellátása mellett az "új munkánk" a háztartás lesz. Az ember életében fontos, hogy hasznosnak érezze magát, és talán sokan azért nem találják az új helyzetet komfortosnak, mert nem lelik örömüket a házi munkában.

Ez az időszak azonban kiváló lehet arra, hogy a rejtett képességeinket megismerjük. Talán, aki eddig kevésbé volt jártas a konyhában, elkezd sütni-főzni, ezáltal érzi, hogy a munkájának gyümölcse van. Készíthetünk a gyermeknek játékot, megtanulhatunk kötni, horgolni vagy varrni, ha ehhez érzünk affinitást.

Mindenképpen fontos, hogy nyitottak legyünk olyan dolgok felé, amik eddig esetleg nem érdekeltek minket.

Ne maradj a négy fal között!

Sokan esnek abba a csapdába, hogy nehezen indulnak el otthonról, mert a babával kötött bárhova is menni, sokkal több dolgot kell magunkkal vinni, nem tudjuk, hogy fogjuk tudni megoldani az etetést valahol útközben. Emiatt bezártságot éreznek kötöttséget, és a régi mozgalmas élettől való megfosztást. Fontos, hogy bármennyire is fáradtságosnak érezzük, már az elején induljunk útnak. Ezáltal erősödik az önbizalmunk, hogy meg tudjuk oldani a váratlan helyzeteket is, és nagyon jó érzés lesz új impulzusokat gyűjteni. Az első időkben jól jöhet a hordozó kendő, amivel kényelmesen, nagyokat lehet sétálni míg a baba alszik.

Légy rugalmas!

Sokaknak talán az okoz nehézséget, hogy eddig "tervezhető" volt az életük: tudták mikor kelnek fel, mikor indulnak munkába, utána mit fognak csinálni, mikor érnek haza. Volt rendszer. A baba születésével a rendszer felbomlik, és a kis picur fogja irányítani a napot. Ezt nehéz elfogadni, de idővel hozzá szokunk és átalakul a fontossági sorrend, nem mi leszünk az első helyen, hanem a babánk, megszokjuk elfogadjuk és megszeretjük ezt a helyzetet. Megtanuljuk, hogy bármit csinálhatunk, de az időzítés kérdése lesz, ám nem a vekkert, hanem a baba napirendjét kell nézni.

Abban pedig egy állandó lesz: a változás! Nem órához lesztek kötve, hanem ahhoz, hogy bizonyos dolgok mindig egymás után történjenek. Rugalmasnak kell lenni. Ha vakációzni indulunk, akkor például az autós utazásokat a baba alvási ciklusától tehetjük függővé, a pihenőket időzíthetjük arra az időszakra, amikor éhes, és így tovább.

Felejtsd el a rendet egy időre! Elég, ha tisztaság van!

Aki szereti a rendet, nehézséget okozhat, hogy nincs mindig mindenre idő ahhoz, hogy katonás rend legyen a lakásban, és valószínűleg patyolat tisztaság sem lesz. Jó, ha annyira össze tudsz pakolni, hogy ne zavarjon, és a kritikus helyeken - főleg, ahol a kicsi van - tisztaságot tartasz, de néha az sem árt, ha lazítasz egy kicsit! Megengedheted magadnak, hogy leülj, olvass egy kicsit, vagy megnézz egy rövid filmet, amíg a baba alszik, és ne a lakás tisztaságával foglalkozz! Ettől még nem leszel rossz házi asszony, neked is kell a feltöltődés, hiszen nem vagy robot! :) Ha a férjed nem így gondolja, mutasd meg neki ezt a cikket! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.