2015.02.28. 08:00:00 8527 272

Uborka a háztartásban – nemcsak a gyomrodba való!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „Kipurcant a bébcsicsősz, anyának egy szót se!” című film megjelenése óta tudjuk, hogy bizonyos kor fölött minden nő tart otthon uborkát – a fáradt szemekre. De kétségtelen, hogy a „noki-pöri” kombináció is elképzelhetetlen isteni tejfölös, fokhagymás uborka sali nélkül. Ezen kívül még számtalan terület akad, ahol segítségünkre lehet!

Kígyóuborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kígyóuborka

Amit eddig is tudhattunk

Senki előtt nem titok, hogy az uborka C- és B-vitaminban, káliumban gazdag - utóbbi a veseműködésben segíthet. Mivel nagy része víz és rosttartama sem utolsó, a diétázók is bátran fogyaszthatják. Kívül és belül is hidratál, segítségével könnyen újra tölthető a nap folyamán kiürült vitaminkészletünk. De gyógyír lehet a székrekedésre is.

Napjainkban a szépségipar is felfedezte magának, mely a levében található vitaminoknak (A, E, F, H) és lizozim enzimeknek köszönhető.

Amit nem is sejtettél róla

Ha nyikorog az ajtó, ne (csak) olajozd

Habár az eredmény nem lesz tartós, de jó, ha ismered ezt a házi praktikát. Ha épp hétvégén, vagy ünnepnap kell a segítség, esetleg nincs kedved elcammogni a barkácsboltig: dörzsöld be uborkával az ajtó nyikorgó részét és élvezd a csöndet.

„Falfirkák” ellen

A gyerekrajzok gyönyörűek… de azért mégsem a falon a helyük. Ha szeretnéd eltűntetni a kis Picasso „remekműveit” a falról, az uborka külső héjával lassú mozdulatokkal „leradírozhatod” azokat. Azért előtte egy kevésbé látható helyen nem árt egy próbát tenni.

Hogy újra régi fényükben ragyogjanak cipőid is

Bőrcipőid úgy ragyoghatnak, akár az új, ha egy friss szelet uborkával dörzsölöd be őket. A próba itt sem árt!

Láss tisztán!

A fürdőszobai tükröt töröld át uborkával és az páramentes marad. Sőt, így mindig friss illat lengi majd be a fürdőszobádat.

Uborkát a mosogatóba!

Hogy szép, fényes, csíkmentes legyen a mosogatótálcád, egy vastag szelet uborkával töröld át az egészet úgy, mintha egy szivaccsal tennéd ezt. Jót teszel a mosogatóval is, mert szép és karcmentes lesz, és a környezettel is, mert nem használsz vegyszert.

Forrás: dasistdochnochgut.at, tudasfaja.hu, edenkert.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A magány nem betegség. Hogyan kezeld és segíts másokon is?

A családok most speciális helyzetekben vergődnek. Hol össze vannak zárva egymással hetekre, amikor megtehetik, rohanvást igyekszenek a halasztgatott ügyeiket elintézni, és ezért szinte alig találkoznak. Azt hinnénk, hogy ezzel minden rendben van. Mindenki végzi a dolgát, dolgozik, tanul, hajt és közben a vírus okozta különböző bonyodalmakkal szembesülnek, ami néha teljesen kiszámíthatatlanná teszi az életüket. Észre sem veszik, hogy a teljes zűrzavar kellős közepént megjelenik egy sötét árnyék felettük. Lassan, alattomosan közelít és alakul ki. Fel sem tűnik. Csak rátelepszik az emberekre, és elkezdi őket fojtogatni.

Ha még Nálad sem indult be az év – Szuper tippek, ha elkapott a lustaság

Van az úgy, hogy nehezen indul a nap. Vagy éppen a hét. Esetleg az év. Alkalmanként hajlamosak vagyunk belustulni, és igencsak nehezen robbantjuk ki magunkat kényelmes szokásaink mögül. Míg összeszedjük magunkat, jól jön néhány mentőötlet!:-)

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.