2018.04.06. 12:12:44 11478 342

Tüzes szerelem: a chili
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A chilivel a legkevésbé (jól) fűszerezett ételt is meg lehet menteni, már ha bírjuk a csípőset. De nem csak ezért jó, ha mindig van otthon, hanem azért is, mert rendkívül egészséges, és még boldogság hormont is termelhet! Szóval, nemcsoda, hogy annyian rajongunk érte!

Chilipaprikák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilipaprikák

Mondd: chiliiiii

A cheese (csíz) helyett, akár ezt is üvölthetnénk a fényképezőgépek kereszttüzében, hiszen - ha hihetünk a kutatásoknak - a chili és más csípős ételek boldogság hormont, azaz endorfitn termelnek. Úgy mint az édes íz, a csípős is hozzájárul tehát a tudatunk átprogramozásához. :) Mi ez, ha nem egy jó indok arra, hogy még több chilit fogysszunk!?

Csak mértékkel!

Bár azt szoktuk mondani, amikor valami jó csípőset eszünk, hogy ez kétszer fog csípni, azért a mértékletes, ám rendszeres chili fogyasztással hozzájárulhatunk a jó emésztéshez, az étvágyunk is javulhat. Ha azonban túlzásba visszük, éppen az ellenkező hatást érhetjük el, és irritálhatjuk a bélnyálkahártyát, a gyomrot stb. Szóval csak mértékkel!

Indiánok csodaszere

Többek között az aztékok és a maják is esküdtek a chili gyógyító hatására, és előszeretettel használták hasmenés, görcsök, külsőleg pépként pedig fogínyvérzés és húzódások, törések gyógyítására. Ma is hatóanyaga ízületi és izom fájdalomakat csillapító krémeknek, tapaszoknak.

Mi a teendő, ha nagyon csípőset ettünk?

A kapszaicin nevű vegyületnek köszönheti a csípősségét a chili, és ez ellen bizony nem sok minden hat. A víztől csak erősebbnek fogjuk érezni, talán csak az alkohollal enyhíthetjük egy kicsit.

Egy jó kis Chili con Carne?

Ha egy fincsi chilire éheznél, a linkre kattintva megtalálod a receptet.

Forrás: bbc.com/news/magazine-34411492

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...