2016.07.15. 15:41:14 12489 312

Túrós finomság egyszerűen - Ha felesleges túród maradt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán Veled is megesett már, hogy a valamiért túl sok túrót táraztál be a hűtőszekrényedbe. Lefagyasztani nem akartad mindet, a túrógombócból is sok volt már a héten, de valamilyen desszert azért jól jönne a hétvégén. Ne légy rest nekiugrani ennek az egyszerű, de nagyszerű receptnek!

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Ebben a receptben az a legjobb, hogy az évszaknak megfelelően variálhatod, hogy éppen mivel ízesítsd. Így egy négyévszakos, minden ünnepre bevethető finomságot kapsz.

Ami kell hozzá:

-25 dkg túró

-3 evőkanál cukor

-néhány evőkanál tej

-3,75 dl tejszín

-2 tojás (külön a sárgája, külön a fehérje)

Így készítsd el:

A tojássárgáját verjük habosra 2 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a túrót és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd ugyanígy teszünk a tejszínnel is. Ha megvan, mindkét habot óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Átlátszó tálkákba, vagy poharakba tesszük és megszórjuk egy kis mentával, illetve narancs szeleteket teszünk mellé.

Ha élénkítőnek szánnád

Ha délutáni ébresztő desszertként tálalnánk, keverjünk hozzá 2 evőkanál instant kávét, illetve egy kiskanál vaníliás cukrot. Hűtsd le jól és egy kis barna cukorral meghintve tálald.

Ha nyári frissítő lesz belőle

Tegyél bele egy kis reszelt narancs, citrom és lime héjat, tálaláskor pedig bolondítsd meg egy kis gránátalmával.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...