2023.02.13. 15:34:50 6613 289

Turkálni menő, próbáld ki bátran!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többen fordulnak a fenntarthatóbb jövő érdekében is a vintage üzletek és a turkálók felé. Azok akik itt vásárolnak, nem mindig az anyagiak miatt választják ezt a megoldást, hanem elvből válogatnak maguknak itt ruhákat. A túltermelés csökkentése mellett kardoskodva egyedi darabokat szeretnének viselni. Megtehetik, hiszen nem egy olyan apró kis bolt és üzlethelyiség nyílt a fővárosban, ahol érdekes és mondhatni teljesen egyénre szabott értékekre bukkanhat a látogató.

Turkáló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Turkáló

Szeptemberben nyitotta meg kapuit a FRANC, a Margit körút aprócska üzlethelyisége. Mintha egy teljesen más világba csöppenne, aki ide benéz. A 70-es, 80-as és 90-es évek rajongói itt elemükben lehetnek, mert a boltocska telítve van egyedi vintage és retro tárgyakkal, bútorokkal, festményekkel és ruhákkal. Szinte biztos, hogy aki itt keresgél nem távozik üres kézzel.

A Király utcán végig andalogva egy izgalmas kirakatba botlunk, a Royal Vintage Budapest jóvoltából. Itt érdemes néhány órára leparkolni, mert a boltocska telis tele van kincsekkel. Az árukészlet hatalmas és rendkívül gondosan válogatott. Több ismert márka vintage darabjaival is találkozhatunk a polcokon, ezen sem kell meglepődni. Amennyiben valaki nem szereti a boltban nézelődést, online is vásárolhat a webshopban. A ruhák tisztán és jó állapotban érkeznek meg a vásárlókhoz és ez még a pénztárcájukat sem terheli meg.

A Swappis svéd mintára működő boltjai a 13. és a 2. kerületben találhatók. A koncepció szerint a már nem hordott és feleslegessé vált ruhadarabot itt leadhatjuk és akár azonnal választhatunk másikat az 50%-os kedvezményre jogosító kupon levásárlásával. A ruhák így a folyamatos körforgás részeként cserélnek gazdát és nem vésznek kárba.

A Práter utca egy kis Vintage Shop Práter nevezetű apró butikot rejt. A boltban szinte szó szerint színbomba robbant, aki ide belép, az tuti nem szabadul egy ideig a varázsától. Mindenféle ruhadarabbal találkozhatunk itt a dzsekiktől a blúzokon keresztül a szoknyákig. Stílusuk is változó, de szigorúan a retro jegyében válogathatunk közülük. Kiegészítőket is találunk az újdonsült szettünkhöz sálak, ékszerek és táskák formájában.

Ha valami valóban időtálló és horható "göncöt" szeretnénk beszerezni, akkor a legjobb, ha szó szerint a Gönc Luxury Vintage boltját keressük meg. Itt igazi aranybányára lelhetünk egy kicsit ugyan magasabb árkategóriában, de minőségileg is megfelelő szinten. Egyedülálló viseleteket állíthatunk össze a választékból és ha egy kicsit több pénzt is szánunk erre a projektre legalább abban biztosak lehetünk, hogy a kiválasztott darab sosem fog szembejönni velünk az utcán.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...