2021.06.24. 08:32:54 7802 231

Túrázás alapszabályai - mielőtt nekivágnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mikor túrázni indulunk nem elég a saját képességeinknek megfelelő útvonalat és terepet megválasztanunk ahhoz, hogy jól és biztonságban töltsük a szabadidőt. Ezenfelül is van még néhány dolog, amire fontos figyelnünk!

Túrázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túrázás

Kezdjük mindjárt a helyszín kiválasztásával. Megihletett egy fotó, vagy mesélt valaki egy csodás helyről, esetleg visszatérő vagy az adott vonalon? Bárhová is indulsz, előző nap nézz utána annak, hogy az adott területen nem zajlik-e vadászat vagy más erdészeti munka, nincs-e korlátozás szúnyogirtás vagy egyéb okokból kifolyólag. Így magad és társaid testi épségére is tudsz vigyázni. Ezek az információk sokszor helyben is ki vannak függesztve, de ne hagyjuk, hogy egy hiányzó tábla, egy leszakadt papír miatt sodorjuk magunkat veszélybe.

A tűzgyújtási korlátozások szintén módosulnak, akár napról napra is, ezért erről is tájékozódjunk, mielőtt például sütögetést terveznénk a szabadban.

Mit vigyünk magunkkal?

Kényelmes hátizsákot persze, de hogy mi legyen benne mindenképp? A legalapvetőbb a víz. Iváshoz, seb lemosáshoz, kézmosáshoz egyaránt szükség lehet rá. Vigyünk szendvicset vagy más harapnivalót magunkkal, nem csak az éhség, de a rosszullét elkerülése miatt is. Szintén jó, ha van nálunk egy-két dolog kisebb, nagyobb sérülésekre, főleg, ha hajlamosak vagyunk rájuk, például egy gyengébb szalag miatt. Fásli, fájdalomcsillapító, sebtapasz és fertőtlenítő nagyobb túrák alkalmával jó szolgálatot tesz. Mivel szükség esetén térkép, segítségkérés funkció, zseblámpa is van a telefonunkban, hasznos, ha egy tartalék hordozható akkumulátor is van nálunk. Legyen elmentve a helyi segítségnyújtók telefonszáma is, ha esetleg bajba kerülnél, vagy másnak kellene segítséget nyújtanod.

Megfelelő ruházattal is készülj!

Kell egy stabil, masszív, erős túracipő, ami jól tartja a lábat és nem csúszik. Még nyáron is jobban járunk vékony, lenge, de mégis hosszú szárú nadrággal, a kullancsok ellen. Ezen felül öltözködjünk az időjárásnak megfelelően, és mindig eggyel hidegebb időszakra is felkészülve, hiszen erdőben, hegyen olykor nincs akkora meleg, mint várnánk. Napellenzős sapka, kendő is kellhet a hosszú nyílt terepi séták miatt.

A hazaindulással is számolj!

Időben indulj haza, ne találjon a sötétedés ismeretlen terepen. A hazaútra több időt hagyj, mint az odaútra, mert ha elfáradsz, lassabb lesz a tempó. A naplemente ugyan szép a természetben, ám a sötét már veszélyesebb.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...