2020.08.12. 13:25:20 8763 261

Túl kevés vagy túl sok? Szakértők a testiségről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jóból sosem elég! Vagy a jóból is megárt a sok? Természetes, hogy a testi vágy is jön és megy, az éppen aktuális hangulatunktól függően. Köztudott, hogy a boldog párkapcsolat egyik alapköve az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű együttlét, testi és lelki síkon egyaránt. Na de mennyi az az elegendő?

Párkapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolat

Kinek mi! Mivel nem vagyunk egyformák, vannak olyan emberek, akiknek az intimitás sokkal többet nyom a latba, minthogy hányszor is bújnak ágyba a partnerükkel. A kutatások szerint már heti egyszeri alkalom is elegendő lehet egy kapcsolat fenntartásához. Sőt, a gyakoriság növelése nem igazán befolyásolja a kapcsolat élethosszát, ugyanakkor természetesen képes megnövelni a boldogság/elégedettség érzetét.

Amiért fontos a rendszeres együttlét!

A velünk született testi vágy mértéke nagyon eltérő lehet, a lényeg az, hogy hozzánk hasonló étvágyú személlyel hozzon össze a sors, így eggyel kevesebb területen kell majd alkalmazkodnunk a másikhoz. A rendszeres összebújás közismerten enyhíti a párkapcsolatok feszültségeit a nézeteltérések után, és általában véve is csökkenti a stresszt. Minél gyakrabban gyűri össze a lepedőt egy pár, és minél nyitottabb a kommunikációjuk is ezen a téren, annál könnyebben elégülnek ki a vágyai és fantáziái; ezáltal mi sem természetesebb, hogy elégedettebbnek is érzik magukat a társuk mellett. Mire figyeljünk? A rendszeresség miatt ne legyen rutinszerű! Persze, nem lehet mindig teljesen spontán, de tegyük kissé kalandosabbá!

Miért nem irányadó mások élete?

Egyrészt, mert mindenki a saját ágya (és igényei) táján sepregessen, másrészt, mert az emberek hajlamosak túlozni! Igazából (szélsőséges eseteket leszámítva) sokkal ritkábban hancúroznak, mint gondolnánk...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...