2014.12.04. 17:06:33 37286 76

Tüdőerősítés természetesen, gyógynövényekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tüdő az egyik leginkább igénybe vett szervünk. Gondoljunk csak bele, hogy a légszennyezettség miatt mennyi mindennek tesszük ki nap mint nap. Ilyenkor télen a megfázás, az influenza vagy esetleg a tüdőgyulladás nyomai még inkább megterhelik a tüdőt. A következő növények és gyógynövények ideális védelmet biztosítanak ennek az érzékeny szervnek.

Tüdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tüdő

Keresztesvirágú növények

A Georgetown-i egyetem kutatásai szerint a keresztesvirágú növényekben olyan vegyületek vannak, amelyek támogatják a tüdő egészségét. Ilyen a karfiol, a káposzta, a brokkoli, a karalábé és a rukkola. Ezen zöldségek napi fogyasztásával könnyedén támogathatod a tüdőt.

Jó tüdőerősítő hírében áll a fekete retek is, ami szintén a keresztesvirágú növények családjába tartozik. A köhögés enyhítésében is segíthet és más légúti bajokra is gyógyír lehet. Reszeld le és fogyaszd mézzel összekeverve naponta!

A borsmenta jótékony hatása a tüdőre

Mivel a borsmenta jótékony az olyan tüdőt is érintő betegségek esetén, mint például a megfázás, a köhögés, az influenza és a torokgyulladás, így a tüdőnek is jót tesz. A gyógynövény összetevői és illóolajai erős antioxidánsként funkcionálnak. Görcsoldó és köptető tulajdonságai is vannak, teaként, tinktúraként vagy táplálékkiegészítőként is fogyasztható.

A lobélia, mint gyógynövény

LobéliaLobélia

A lobélia egy egynyári dísznövény, ami általában a virágos kertek tündöklő éke. Ki hitte volna, hogy valódi gyógyír a tüdőbajokra? Gyógynövényként az egyik leghatékonyabb tüdőtisztító. Lobelin tartalmának köszönhetően köptető hatása van, így a váladéktól is megtisztítja a tüdőt, ezenkívül hozzájárulhat a hörgőtágításhoz így segíti a mélyebb légzést.

Az osha gyökér

Amerikában az őslakó indiánok már évszázadok óta alkalmazták ezt az egészséges gyógynövényt, különösen a tüdőbajokra. Az osha gyökér serkenti a vérkeringést a tüdőben, ami nagyon előnyös asztma, tüdőgyulladás és allergia esetén is. Hörgőtágító hatása hozzájárulhat ahhoz is, hogy az oxigént jobban tudjuk hasznosítani.

Eukaliptusz

A borsmentához hasonlóan az eukaliptusz is egy olyan gyógynövény, amit már századokkal ezelőtt is alkalmaztak. Az eukaliptusz illóolajában talált cineole olyan aktív összetevő, ami segít az immunerősítésben, antioxidáns és görcsoldó. Köptető tulajdonságai megkönnyíthetik a köhögést és elősegíthetik a felső légúti panaszok enyhülését, így az nem terjed át a tüdőre.

Cikkünk pusztán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakorvos véleményét.

Forrás: learni.st

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...