2020.08.19. 14:09:48 9011 281

Tudjuk, mit teszel még idén nyáron - 4+1 elmulaszthatatlan nyári teendő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az oly régóta várt nyár hamarosan a végéhez közeledik, bár szerencsére még előttünk van néhány hét! Addig – a szép idő, napsütés, forróság maximális kihasználása mellett – érdemes elvégeznünk néhány teendőt, mellyel nem jó megvárni az őszt!

Ereszcsatorna tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ereszcsatorna tisztítása

A lista nem túl hosszú, és mindenki kedvére válogathat róla!

Ne feledkezz meg a javításokról!

A házon belül, illetve a házon kívül, kertben, udvaron végzett karbantartásokat javításokat érdemes még ebben a hónapban megejteni, akár „eská”, vagyis saját kezűleg, akár szakember segítségével. Ha beindul az őszi rohanás (munka, suli, ovi), meglehet, nem ezek lesznek a legfontosabbak.

Mássz létrára!

Még ebben a hónapban érdemes kitisztítani az ereszcsatornát, ne hagyd a nagyobb őszi esőzések idejére! Az ereszben felgyülemlett piszok eltömítheti a csatornát, nem kis károkat okozva ezzel.

Már elkezdhetsz válogatni!

Az őszi-téli ruhák leválogatását nem lehet elég korán elkezdeni!:-) Így legalább időben látod, mi az, amit még be kell szerezned egy esetleges gardróbfrissítés esetén.

Spájzolj be!

Ne hagyd, hogy a fagyasztód üresen tátongjon egész ősszel, vagy éppen télen! Gyűjts be minél több zöldséget, gyümölcsöt, dolgozd fel őket lekvárnak, kompótnak, vagy tedd a fagyasztóba, hogy télen is élvezhesd a nyár ízeit!

Festés, felújítás, csinosítás?

Ha tervben volt korábban, hogy idén lesz egy kis festés, felújítás lakáson belül, vagy éppen kívül, ne légy rest nekiugrani! Ahogyan a javítanivalókat, úgy ezeket a munkálatokat sem érdemes a csapadékos időszakra hagyni!

Ötlet: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?