2017.05.05. 16:33:59 12908 315

Trendi japán lakberendezés - Ismerd meg a Zakka stílust!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha költözés előtt állsz, vagy ha úgy érzed, itt az ideje megújítani környezetedet, akkor Neked szól ez a cikk! Ugyanis egy Japánból érkező könnyen megszerethető és megvalósítható lakberendezési stílust, a Zakkát ismerheted most meg.

Pozsgások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pozsgások

Mi is az a Zakka?

A szó jelentése szó szerint „sok-sok dolog”, ami elsőre káosznak tűnhet, azonban én inkább többrétűnek jellemezném. Kis háttérinfó, hogy nemcsak a lakberendezés, hanem a divat és dizájn területén is előszeretettel alkalmazzák. A japánok szerint minden olyat magába foglal, ami tökéletesíti az otthont, az életminőséget és a megjelenést.

A Zakka stílus kialakulása

Alapjai olyan nyugati berendezési tárgyak, amelyek származási országukban giccsnek minősülnek, ehhez jönnek hozzá az 50-es és 70-es évek közötti japán trendjei. Érdekes módon a múlt megtartása mellett a mozgalom szerves része az úgynevezett skandináv tervezés, és szintén hangsúlyos szerepet kap a kortárs kézművesség.

A Zakka színvilága és stíluselemei

A stílus sokrétűsége remek lehetőséget nyújt az önkifejezésre, mivel teret kaphatnak benne bármilyen fonott vagy rattan tárgyak, kreatív módon felhasznált befőttesüvegek vagy éppen natúr virágcserepek. Természetesen mindezeket letisztult, kissé vintage környezetben helyezd el, ahol a világos, pasztellszínek dominálnak.

Bútorok tekintetében a manapság oly divatos raklap bútorok a leginkább kívánatosak egy igazán Zakka jellegű élettérben.

Raklap dohányzó asztal | Fotó: szinesotletek.blog.hu/Raklap dohányzó asztal | Fotó: szinesotletek.blog.hu/

A természet közeli és minimalista dizájn megbolondításához zománcozott vagy kerámia tárgyakat is beépíthetsz az összképbe, és ha bájosnak találod a csipkéket, bátran előhalászhatod ezeket is a nagymama fiókjából!

A Zakka stílusú helyiségek megkoronázásához elengedhetetlenek a megfelelő fajtájú növények: azaz hagymás és pozsgás növényeket a polcokra!

A legfontosabb szabály azonban az, hogy Te minél otthonosabban érezd magadat lakóhelyeden.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...