2018.07.24. 17:53:44 11390 283

Törölj, ha bírsz! Avagy szakítás után a közösségi médiában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösségi oldalak megjelenésével számtalan távoli személlyel tudjuk könnyedén tartani a kapcsolatot, ugyanakkor egy-egy megromlott emberi kapcsolat lezárását jócskán megnehezítheti, ha tagjai vagyunk az online társadalmaknak. Igaz ez főleg a párkapcsolati nehézségekre. Hogyan varrhatjuk el a szálakat elegánsan a közösségi oldalakon is szakítás után?

Szakítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakítás

Egy kapcsolat befejezése semmiképpen sem sétagalopp az érintettek számára, bizony manapság a szép elválás jóval komplikáltabb feladat, mint a közösségi médiák előtti időkben.

Míg korábban egy áttárgyalt „Isten veled” is megtette végső búcsúként, addig napjainkban azáltal, hogy a közösségi hálókon való aktív részvételt választjuk, túl szoros kapcsolatban maradunk az előző partnereinkkel: amíg nem állítjuk le a követést, addig láthatjuk, hogy ki mit csinál nélkülünk, illetve kivel teszi azt helyettünk. Ez túl nagy érzelmi megterhelést jelenthet a kapcsolat felbomlását jobban megsínylő fél számára. Sokszor mégsem bírjuk leállítani magunkat, és napjában többször is belelesünk az exünk profiljaiba. A továbblépési folyamat megkönnyítéséhez azonban nem feltétlenül kell törölnünk volt szerelmünket az ismerőseink közül!

Törlés, blokkolás vagy a követés leállítása?

Természetesen a szakítás utáni reakcióink függenek a vérmérséklettől és attól is, hogy milyen módon történt meg a szétválás.

Ha mindkét fél belátja azt, hogy a kapcsolat már nem működött tovább, mi értelme lenne egymás törlésének? Főleg, ha sokáig voltak egymás életének részesei. Míg nem teszik túl magukat a történteken, addig érdemes leállítani a másik üzenő falának követését, mert bár érthető, hogy még mindig kíváncsiak vagyunk a másikra, a „kémkedés” nem egészséges és nem ésszerű viselkedés.

Ha elmérgesedett a viszony, akkor sem célszerű egyből az ismerős törlése gombra kattintani. Várj, amíg az első mérged és csalódottságod elmúlik, és addig blokkold vagy tiltsd le volt párodat. Idővel enyhülhetnek a feszültségek. Amikor a másik megbocsájthatatlan dolgot vét ellenünk, és biztosan nem szeretnénk a továbbiakban kapcsolatot tartani vele, akkor tényleg nincs más hátra, mint a szálak elvarrása az online felületeken is.

Mit ne tégy szakítás után a közösségi oldalakon?

Hiába rejtőzöl el az exed elől a közösségi társadalom csápjai utánad nyúlhatnak:

A közös ismerősök lojalitása csak élesben fog kiderülni, ezért a fájdalmadat hirdető nyilvános posztok hamar eljuthatnak volt partneredhez. Különben is ki akarná, hogy szánakozzanak rajta?

A legjobb, ha nem cselekszel első felindultságból, ha egy kiadós alvás után is úgy gondolod, hogy az adott posztnak van létjogosultsága, akkor talán nem követsz el magad ellen javíthatatlan merényletet.

Ugyanez a helyzet a volt partner képeinek lájkolásával és a bejegyzéseihez való hozzászólásokkal!

Mielőtt bármit tennél, jól fontold meg!

Az ex családtagjaival történő digitális kapcsolattartást is érdemes megszűrni, még akkor is, ha kimondottan jóban voltatok. Ne tedd nehezebbé magad számára az elválást!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...