2019.08.30. 15:28:39 9510 265

TOP 3 hobbiállat, amire nem is gondoltál - kutyán innen, cicán túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sosem árt plusz egy szerető szív az otthonodban. Az örök hűséges, mindig csodálattal rád tekintő kutyus, és a puha, mókás, egyéni természettel magáldott cica mellett azonban mást is tarthatsz otthon. Olyanokat, amik talán magadtól eszedbe sem jutnának. Pedig izgalmasak, érdekesek szépek és szeretetreméltók! A legjobb fej háziállatok, akikre korábban nem is gondoltál…!

Törpemalac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törpemalac

Törpemalac

Amit a legkevésbé talán egy malacról gondolnál: különösebb oktatás nélkül is szobatiszta, tudja, hová végezze a dolgát és egyértelműen következetesen mindig oda is végzi. A másik talán meglepő információ: igen nagy mozgásigénnyel rendelkeznek. De ha kertes házad van, vagy szívesen sétáltatsz, futsz napi szinten akkor a törpemalac remek társad lesz! 40-50 kg-ra is megnőhetnek, de ha egy jó, tapasztalt tenyésztőtől vásárolod a kismalacot, akkor nem nyúlhatsz mellé: nem fog vágási súlyt elérni a kis barátod. Az egyik legkönnyebben tanítható állat, meglepően eszes, így trükkökkel szórakoztathatjátok egymást. Az etetése nem egy nagy talány, azzal lakik jól, amivel nagyméretű társa – kukoricát, árpát, zabot kínálhatsz neki bőséggel, jutalomfalatként pedig némi édes gyümölcsöt. Kutyusokkal, cicákkal remekül kijön, de arra azért figyelj, hogy ezt a másik oldal is így gondolja!

Süni

Ha már disznók, a sündisznó sem maradhat ki. Édes kis jószág, persze a simogatást azért át kell gondolni. Hamar bizalmat szavaznak gazdájuknak és néhány közös nap után már nem gubódznak be a jöttedre, sőt, odajönnek. Remek társ, ha szereted a nyugalmat – éjszaka van, hogy pakolászik, de nem rángatja a ketrecet, nem ugat, ha nem vagy otthon – akkor sem, ha otthon vagy :) – és összességében békésen éldegél, ha megfelelőek a körülmények. Rovarevő, szóval csak akkor vállald be, ha nincsenek illúzióid, a süni vegán étrendjével kapcsolatban, és tudod vállalni a férgek, kukacok beszerzését és tálalását.

Hogy honnan lehet sünöd? Vadon élő sünit soha, semmilyen körülmények között ne fogj be, etetni szabad, de akadályozni szabadmozgásában nem. Egyrészről a vadon élő sünik számos betegséget terjeszthetnek, másrészről lehet, hogy éppen egy kölykeit nevelgető süni-mamát sikerül befognod. Vásárolj tenyésztőtől vagy állatkereskedésből!

Axolotl

AxolotlAxolotl
A disznóságok után kicsit más vizekre evezünk. Ha olyan háziállatra vágysz, aki igazán különleges, de sok törődést nem igényel, akkor szerezz be egy szép nagy akváriumot és egy axolotl-t. Csak akkor essen rá a választásod, ha igazán hosszú távra tervezel, ugyanis 20-25 évet is vígan elélnek. Magány ellen szerencsésebb egyből társával együtt venni, elég érzékeny lélek, ha depresszióba esik, az sajnos a pusztulásával is végződhet. Táplálása egyszerű, bármit megeszik – épp ezért más állatokat nem javasolt közvetlen szomszédságába ajánlani, még vacsorának nézi szegény párát.

De, hogy mitől olyan különleges? Szinte bármelyik testrészét vissza tudja növeszteni, legyen szó végtagokról vagy akár a szívük, agyuk részleteiről.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...