2019.06.18. 13:03:09 9611 293

TOP 3 fagyi recept otthonra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Óvatos léptekkel ugyan, néha vissza-vissza fordulva, ám végre megérkezett hozzánk a nyár. Nincs is jobb ilyenkor egy jó házi fagylaltnál!

Házi fagyi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi fagyi

Olyan fagyit ennél, amiről tudod, hogy mi van benne? Finomat, főzés nélkül? Házi fagyival a diéták is betarthatók maradnak, és az ételallergiákra is figyelemmel lehetünk, így a család minden tagjának készülhet. Az alap recepteket mindig saját igényeidhez formálhatod, akár vegán vagy bio alapanyagokat is használhatsz hozzájuk így még egészségesebbé téve őket. Íme, néhány tuti recept!

Banánfagyi

Ha a legegyszerűbb, mégis isteni gyümölcsfagyi receptet keresed, akkor megérkeztél! Szabadíts meg a banánokat héjuktól, majd karikázd fel őket. Egy kisebb tálcára fektesd egymás mellé a banán karikákat, majd csúsztasd a fagyasztóba. Néhány órával később közepesen fagyott állapotban botmixerrel dolgozd át! Cukor nélkül is édes, igazi egészséges finomságot kapsz, az állaga önmagában is krémes, de egy kis mogyoróvaj hozzáadásával tovább tökéletesítheted az íz- és állagélményt egyaránt!

Grillázs-fagyi

Diót, mogyorót megfuttatunk egy kis cukron forró serpenyőben, majd amíg a fagyi alapját elkészítjük, hűlni hagyjuk. A fagyialaphoz 20 dkg cukrot, 5 dl tejet, 2 tojást és 1 rúd vaníliát fogunk használni, amit 5 dl tejszínnel dúsítunk. Az alapanyagokat a tejszín kivételével egy lábasban folyamatos kevergetés mellett krémesre főzzük, majd fagyasztóban pihentetjük egy jó órát. A tejszínből kemény habot verünk. A fagyott krémet fellazítjuk mixerrel, majd óvatosan a tejszínből vert habot és az apró darabokra tört grillázst is belekeverjük. Amikor ezzel készen vagyunk, ismét a mélyhűtőbe tesszük, majd hamarosan már fogyasztható is a grillázs fagyink!

Csillámpóni – eper-menta

Nem kell megrémülni, természetesen semmiféle varázslatos állatot nem darálunk a mirelit remekműbe. Egyszerűen azért kapta csillámpóni elnevezést, mert színes, illatos, csodálatos fagyi lesz a jutalmunk, ha belevágunk a recept elkészítésébe. Mascarpone és érett eper lesz az alap, amelybe egy kis mentát dolgozunk még bele. Az epreket alapos mosás után félbe vágjuk, majd egy kicsit összeturmixoljuk. Néhány friss mentalevelet is csempésszünk az eprek közé még a turmixolás előtt. Nem kell a homogén állag eléréséig aprítanunk, elég addig, amíg sűrű pépet kapunk, kisebb gyümölcsdarabokkal. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk össze a sajtkrémmel és ízlés szerint egy kis édesítőt vagy porcukrot is keverjünk hozzá. Laposabb ételtároló dobozban tegyük a mélyhűtőbe, majd fél óránként botmixerrel keverjük át, hogy a tökéletes ízhez tökéletes állagot kapjunk. Fagyi készítő képpel természetesen egyszerűbb a helyzet, de ha nem rendelkezünk ilyen masinával, akkor se essünk kétségbe! A fél óránkénti botmixeres átkeveréssel mélyhűtőben is tökéletes jégkrémet készíthetünk. Egy dologra mindenképp figyeljünk; mindig válasszunk valami olyan alapanyagot is, ami krémessé teszi a végeredményt! Mascarpone, tejszín, banán, avokádó és a mogyoróvaj egyaránt segítségünkre lehet ebben!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!