2023.07.11. 08:42:00 5632 213

Tökéletes beach-hullámok minden hajhosszra: Így készítsd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szélfútta frizurák sohasem mennek ki a divatból, ami nem is csoda, hiszen hajunk dúsabbnak tűnik tőle, és egy kevés keszekuszaság lendületet szintén ad a frizuránknak. A tengerparti és vízparti programok remek lehetőséget teremtenek ahhoz, hogy a víz hullámzását leutánozva laza hullámokba rendezzük tincsinket.

Hullámos haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hullámos haj

Az úgynevezett beach-hullámokat azon szerencsés nők frizurája alapján kezdték el a többiek elirigyelni, akik egy enyhe természetes hullámmal rendelkeznek és napon/szabad levegőn szárítva ezek nagyon szépen érvényesülnek. A tépett vagy fokozatos hajvágásnak hála a látszólag véletlenszerű hullámok még lendületesebbek lesznek, valamint szépen keretezik az arcot. Ez utóbbi akkor lesz nagyon vonzó velejárója a stílusnak, ha erősebb, szögletesebb vonásokkal rendelkezünk.

Hogyan lehet tengerparti hullámokat formázni a hajba?

Az alap beach-frizura lényege, hogy nem sima göndörítésről van szó, hiszen épphogy nem tökéletes és egyenletes csigás fürtöket szeretnénk látni a fejünk körül. A laza hullámok nem futnak végig a haj teljes hosszán, hanem körülbelül a fül tetejének a magasságában kezdődnek, és a hajszálak végei előtt jó pár centiméterrel véget is érnek. Ez azért fontos, hogy a hajtincseink ne álljanak szénakazalként szét.

Strandhullámok hajsütővassal

Akár frissen mostad, akár nem, a sütővas használata előtt mindenképpen fel kell vinni a hajszálakra az általunk favorizált hővédő termékből! Válaszd el a fül vonalában a hajadat két részre és a felső réteget tűzd fel. Nem túl vékony tincseket leválasztva egy nagy átmérőjű hajsütővassal készíts nagy hullámokat a haj hosszának középső részén. Amikor körbe értél, vegyél le újabb tincseket a fejtetődre tűzött részből, míg a hajad teljes terjedelmén végig nem mentél.

Sokan hajlakkot fújnak a hajra a hullámok tartóssága érdekében, de szerintem ettől éppen a laza és természetes összhatásnak fog nyoma tűnni. Ehelyett inkább tengeri sóval kiegészített hajformázó spray alkalmazása javasolt.

A strandhullámokról a rövid hajú hölgyeknek sem kell lemondaniuk:
Ugyancsak vastag hajsütővassal dolgozzunk, de a sávokat most a fejtetőtől a nyak vonala felé válasszuk le. A hajformázót úgy is felvihetjük, hogy a tincseket közben az ujjainkkal egy kissé megborzoljuk.

Laza hullámok hőhatás nélkül

A vizes haj teljesen jó kiindulási pont a beach-hullámok elkészítéséhez, és még csak hajszárítót sem kell bekapcsolni hozzá! Ehhez csupán az kell, hogy a hajadat minimum kettő csavart kontyba rögzítsd fel, és vagy a szabad levegőn, vagy az éjszakai alvás során hagyd megszáradni.
Ha tartósabb hullámokat szeretnél, ne feledkezz meg volumennövelő hajformázót felvinni a hajszálakra azelőtt, hogy kontyba csavarnád.
Ha hozzám hasonlóan neked is hosszú és sűrű hajad van, ami magától nem szárad meg az éjszaka folyamán összefogva, akkor a hullámosítási procedúra előtt nyugodtan száríts rá, hogy ne vizes, csupán nedves legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...