2020.03.03. 11:51:48 11856 385

Tíz élelmiszer a betegségek ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A citrusfélék, a káposzta és a méz mindig is híresek voltak immunerősítő hatásukról, de tudtad, hogy egy kevéske csokoládé fogyasztása is kedvezően befolyásolja szervezetünk működését?

Zöldségek, gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek, gyümölcsök

Influenza, megfázás, hörghurut és köhögés. Nem éppen kellemes társaságai mindennapjainknak. Amikor szervezetünk takaréklángon működik és védekezése alábbhagy, a ránk leselkedő baktériumok és vírusok könnyedén megtámadnak minket, azonban az immunrendszer erősítésével megpróbálhatjuk megelőzni a betegségeket.

CSAK ERŐSEN!

Számos élelmiszer rendszeresen fogyasztva képes erősíteni az immunrendszert. Sokat jól ismerünk közülük, például a narancsot vagy a mézet, amelyek segíthetnek a megfázás elleni védekezésben. A csokoládé, gombák vagy számos gyógynövény, valódi természetes antibiotikumok. Nézzük meg együtt a leghatékonyabb tíz ételt, amelyek rendszeres fogyasztásával felvehetjük a harcot a kórokozók ellen.

Zöldségek

A keserű ízű zöldségek nem a legkedveltebbek, azonban kiváló tisztítóhatással rendelkeznek.

Szóval hajrá brokkoli, cikória, zeller!

Tökéletesek a narancssárga vagy vörös (sárgarépa, tök, cékla) zöldségek - gazdagok béta-karotinban -, növelik a fertőzésekkel küzdő sejtek számát és hozzájárulnak a szabad gyökök eltávolításához. A káposzta és a karfiol is nagyon fontosak a rák elleni küzdelemben, de hasznos még a paradicsom, a paprika, mely tele van C-vitaminnal és polifenolokkal, ezeket jobb, ha nyersen fogyasztjuk, salátákban vagy önmagukban.

Fokhagyma, hagyma

A fokhagyma ként tartalmaz, amely gátolja a baktériumok szaporodását, tisztán tartja a bélrendszert. Ezen túlmenően az allicin és a szulfid serkentik a fertőzések leküzdésére szolgáló sejtek szaporodását. Az allicinnek erős antibiotikus, antimikrobiális és gombaellenes hatása van. Azok, akik gyakran fogyasztanak fokhagymát , kb. fele annyiszor szenvednek szezonális megfázástól, mint azok, akik nem esznek, valamint gyorsabban is gyógyulnak.

Hüvelyesek

Vasban gazdagok. A különböző lencseféléket, babot, a csicseriborsót és a borsót minden nap fogyaszthatjuk, jól megfőzve, hogy jobban tolerálják beleink. Kiváló a szójabab, amely gazdag fitoösztrogénekben, ezek védhetnek az emlő- és méhdaganatokkal szemben.

Méz

Az egészség kiváló szövetségese. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek erős baktériumölő hatással bírnak és úgy működik, mint egy természetes antibiotikum. Figyeljünk arra, hogy jó minőségű, lehetőleg termelőtől beszerzett mézet fogyasszunk! Reggelente egy teáskanál méz tejben, teában vagy kávéban oldva, esetleg kenyérre kenve segít fertőtleníteni a felső légutakat, megelőzheti a köhögést, a megfázást és torokfájást.

Gyümölcs

Különösen a C-vitaminban gazdag gyümölcsökről, például a citrusfélékről ismert, hogy segíthetik az immunrendszert a betegségek elleni védelemben, a test megerősítésében, elősegítve a növényi ételekben található vas felszívódását. A vörös szőlő és a káliumban gazdag banán szintén erősítik a csontokat.

Csokoládé

Az étcsokoládénak soha nem szabad hiányozni az étrendünkből- milyen jó hír ez nekünk! Kutatások bizonyítják, hogy egy kevés, de magas kakaó koncentrációjú étcsoki támogatja az agy működését, a szervezet optimális működését, és az abban található flavonoid erős antioxidáns és gyulladásgátló hatással bír.

Joghurt

Élő tejsavbaktériumban bővelkedik, javítja és segíti a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását, és véd a káros baktériumoktól.

Fűszerek

A fekete bors, gyömbér, szegfűszeg és fahéj serkentik az anyagcserét és gyorsítják a salakanyagok távozását.

Gombák

Béta-glükánokat, komplex szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek javítják az immunrendszer aktivitását a fertőzések és a rák ellen. A gombák gazdagok szelénben, amely segíti a fehérvérsejteket citokinek (fehérjemolekulák) előállításában, valamint immunstimuláns béta-glükánban, ami aktiválja a fertőzésekkel szembeni védelemben szerepet játszó fehérvérsejteket.

Tea

A Harvard Egyetem néhány kutatója azt állapította meg, hogy napi öt csésze fekete tea elfogyasztása a benne lévő theanine-nak köszönhetően megnégyszerezi immunrendszerünk erejét. Azonban nem csupán a fekete, de a zöld tea is nagyszerűen véd a szabad gyökökkel szemben.

(Szerző: KV)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...